16:10 15.01.2016

Григоришин спростовує наявність проти нього кримінальних справ

2 хв читати
Григоришин спростовує наявність проти нього кримінальних справ

Кримінальні справи стосовно бізнесмена Костянтина Григоришина, про нібито порушення яких стверджував наприкінці 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, відсутні, заявляє прес-служба бізнесмена.

"Хочемо запевнити, що на сьогодні в Україні немає кримінальних справ, фігурантом яких є Григоришин. Заяви А.Авакова - це маніпуляція і чергові спроби дискредитувати опонента", – йдеться в релізі, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю.

У ньому такі звинувачення А.Авакова також пояснюються результативною критикою і розкриттям корупційних схем нинішнього уряду, які веде К.Григоришин.

Згідно із заявою, бізнесмен сподівається на продовження процесів, що розпочалися минулого року: на його думку, після зустрічі з "гастролерами" (так прем'єр Арсеній Яценюк назвав главу Одеської облдержадміністрації Михеїла Саакашвілі на Нацраді реформ 14 грудня 2015 р. – ІФ) А.Яценюк і А.Аваков зробили перші кроки щодо очищення від свого корупційного оточення.

"Сподіваюся, що цього року цей процес завершиться вашою явкою з повинною (можна в Facebook). А Україна отримає новий професійний і чесний уряд, якому довірятимуть і який приведе країну до процвітання, чого вона і її народ гідні", – цитують у документі слова К.Григоришина.

Як повідомлялося, А.Аваков 19 листопада 2015 року заявив про розслідувані справи щодо К.Григоришина, а через місяць він уточнив, що вони не в підслідності МВС і нібито стосуються фінансових порушень Сумського НВО імені Фрунзе і "Укренерго", а раніше таку інформацію озвучив радник А.Авакова народний депутат пропрем'єрської фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

У свою чергу бізнесмен спростував звинувачення про лобіювання своїх інтересів через співробітників "Укренерго" і про порушення закону під час купівлі акцій Сумського НВО ім.Фрунзе, нагадавши, що став мажоритарієм компанії ще в 1998-1999 роках.

"Щодо незаконних схем і виведення грошей мені складно коментувати. Операційним бізнесом я не займаюсь з 2002 року... Щодо виведення грошей у мене інформації немає", - сказав К.Григоришин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА