17:15 11.01.2016

МВФ погодив держбюджет України на 2016 р

2 хв читати
МВФ погодив держбюджет України на 2016 р

Міжнародний валютний фонд (МВФ) позитивно оцінив закон про державний бюджет на 2016 рік та ухвалений разом з ним пакет законодавства, однак для позитивного рішення Фонду про виділення Україні 3 транша кредиту за програмою розширеного фінансування EFF Києву необхідно також виконати зобов'язання в сфері антикорупційної та інших структурних реформ, заявила міністр фінансів Наталія Яресько.

"МВФ погодився з тим, що ухвалений бюджет в цілому відповідає цілям програми", - повідомила вона в коментарі "Економічній правді", опублікованому в понеділок.

"При прийнятті рішення про надання Україні чергового транша керівництво МВФ оцінюватиме виконання всіх попередніх умов і структурних маяків, виконання яких має термін до кінця грудня 2015 року, а не лише питання ухвалення держбюджету-2016", – додала Н.Яресько.

За її оцінками, у разі успішного виконання таких умов рада директорів Фонду може провести збори із виділення 3-го транша TFF наприкінці січня - лютому.

Глава Мінфіну спростувала висловлене наприкінці грудня припущення її заступника Артема Шевалева про те, що МВФ може об'єднати 3-й і 4-й транші програми. "На наш погляд, на цьому етапі немає реальної можливості для об'єднання кількох траншів МВФ", – сказала вона.

Н.Яресько уточнила, що підготовка оновленого меморандуму за програмою EFF і обговорення виконання всіх попередніх умов і маяків можливе дистанційно, без приїзду місії Фонду до України.

Відкрита в березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,11 млрд за поточним курсом) з першим траншем у $5 млрд спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько $1,63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

Водночас Україна змогла отримати лише перші два транші, частина першого в розмірі $2,7 млрд пішла уряду для підтримки держбюджету, тоді як одержувачем інших коштів традиційно є Нацбанк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА