17:36 04.01.2016

У Генічеському районі без газопостачання залишаються 1,5 тис абонентів

2 хв читати
У Генічеському районі без газопостачання залишаються 1,5 тис абонентів

Через зниження тиску на комунальному газопроводі в м. Генічеськ Херсонської області 1521 абонент у районі наразі залишається без газопостачання, заявляє перший заступник голови Генічеської районної державної адміністрації Олексій Сищенко.

"Мешканці багатоповерхівок і приватних будинків опалюють житло з допомогою електрообігрівачів", - розповів О. Сищенко під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у понеділок.

Як повідомляється на офіційному сайті Херсонської обласної державної адміністрації, у свою чергу, головний інженер ПАТ "ЕК "Херсонобленерго" Сергій Бабич заявив, що "ситуація з електропостачанням у Генічеському районі поки що стабільна та, незважаючи на збільшення споживання електроенергії, трансформатори працюють з 70-80% навантаженням". За його словами, до всіх будинків постачають електроенергією від 8 підстанцій за звичною схемою живлення.

С. Бабич також зазначив, що понад 80% приватних будинків в районі опалюються за рахунок альтернативних джерел енергії.

О. Сищенко розповів, що в райцентрі у зв'язку зі сформованою ситуацією розгорнуто три пункти обігріву з можливістю прийняти до 280 осіб, але "за три дні з моменту припинення газопостачання до пункти обігріву не звернувся жоден житель Генічеська". Він повідомив, що в пунктах обігріву чергує кухар, організовано чергування транспорту для доставки населення в разі необхідності до пунктів обігріву, також організовано черговий соціальний патруль, який взяв на особистий контроль 41 жителя міста, у яких немає родичів.

Як повідомлялося, 2 січня в Генічеську через пониження температури повітря до 14 градусів морозу і обмеженою потужністю з видобутку газу Стрілецького родовища відбулося зниження тиску на комунальному газопроводі, внаслідок чого у 1,8 тис абонентів багатоповерхових будинків і 400 абонентів приватного сектора не вистачило тиску газу для роботи газових автономних опалювальних приладів. Дві газорозподільних станції були переведені з автоматичного на ручне управління.

До ранку 3 січня у багатоповерхівках газопостачання було відновлено, проблеми з газопостачанням залишалися лише у абонентів приватного сектора.

Віце-прем'єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко створив у понеділок координаційний центр з моніторингу ситуації з газопостачанням в Генічеську. Очолив центр заступник міністра ЖКГ Едуард Кругляк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА