12:49 21.12.2015

Демонтаж газових модулів спровокує подорожчання газу для авто в Києві на 30%

2 хв читати
Демонтаж газових модулів спровокує подорожчання газу для авто в Києві на 30%

Демонтаж газових модулів, організований КП "Київблагоустрій", є вибірковим, здійснюється з порушеннями і може призвести до подорожчання скрапленого газу в столиці на початку 2016 року на 30-35%, вважає Перша київська асоціація скрапленого газу (ПКАСГ), на членів якої припадає близько 40% столичного ринку.

"Ми спостерігаємо класичну та цинічну спробу чиновників допомогти "своїм компаніям" захопити постійно зростаючий газовий роздріб... Замовник може бути лише один - великі мережі АЗС України, які на хвилі кризи втрачають надприбутки через падіння продажів бензинів, але декларують бажання посилитися щодо газу", - наведено в релізі ПКАСГ слова президента асоціації Олександра Приступова.

Він пояснив, що споживання бензину скорочується, тоді як збут газу зростає щорічно приблизно на 10%.

"Зачистка розпочалася з найбільш платоспроможного міста - Києва", - додав О.Приступов.

У ПКАСГ вважають дії КП вибіркові, оскільки вони стосувалися виключно учасників об'єднання (40% АГЗП столиці) та інших незалежних гравців ринку, проте не стосувалися великих мереж АЗС (15%).

Згідно з даними асоціації, до середини грудня незаконний демонтаж відбувся на 49 АГЗП.

В асоціації зазначають, що найбільш серйозним порушенням під час демонтажу є його здійснення без складання протоколу про адміністративне правопорушення та винесення постанови про визнання особи, винної в порушенні правил благоустрою Києва, що позбавляє АГЗП-мережі конституційного права на судове спростування рішень "Київблагоустрою".

ПКАСГ вважає, що у разі ліквідації незалежних мереж АГЗП столичний ринок буде монополізовано: "Ситуація в газовому роздробі буде аналогічна продажам світлих нафтопродуктів, де п'ять мереж контролюють 95% обсягів продажу бензинів у Києві".

За оцінками асоціації, якщо на ринку газу середня маржа становить 5-10%, то на ринку світлих нафтопродуктів - близько 30-35%.

Асоціації нагадує, що розслідування Антимонопольного комітету України про цінові змови на ринку світлих нафтопродуктів малорезультативні.

ПКАСГ закликає Київську міськдержадміністрацію, мера Києва Віталія Кличка, правоохоронні органи провести відкрите розслідування за фактом незаконного демонтажу, встановити винних осіб та в чиїх інтересах вони діють. Члени асоціації також заявляють про намір захистити свої права в судах.

До складу ПКАСГ входять понад десять компаній, зокрема "Смарт Газ", "Нафтогаз-2", "Спецтранссервіс", "Газовик", "Поліссяпромгаз", "Інком-ЛПГ", "АТУМ-2003", "Авантаж 7".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА