10:42 09.12.2015

Порошенко розпорядився про підготовку до вшанування пам'яті Івана Франка в 2016 році

2 хв читати
Порошенко розпорядився про підготовку до вшанування пам'яті Івана Франка в 2016 році

Президент України Петро Порошенко Указом №687/2015 розпорядився розпочати підготовку до вшанування пам'яті українського письменника, вченого і громадського діяча Івана Франка.

Постанови, адресовані Кабінету Міністрів України, Міністерству культури, Міністерству закордонних справ, Державному комітету телебачення і радіомовлення України та обласним державним адміністраціям, видано "з метою вшанування пам'яті видатного українського письменника, вченого та громадського діяча Івана Яковича Франка, популяризації його літературної, публіцистичної, наукової спадщини, зважаючи на його вагомий внесок у становлення української нації, а також з нагоди відзначення у 2016 році пам'ятних дат - 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті Івана Франка", - наводить текст указу прес-служба президента України.

Згідно з підписаним у вівторок указом, Кабмін має у двотижневий термін утворити організаційний комітет із підготовки та проведення заходів, присвячених вшануванню пам'яті І.Франка, включивши до складу комітету представників центральних і місцевих органів влади, Національної академії наук України та громадських об'єднань, а також у місячний термін розробити і затвердити план заходів, присвячених цій події.

Обласним і Київській міській державним адміністраціям доручено затвердити регіональні плани цих заходів, забезпечити їх виконання, а також сприяти громадським організаціям, благодійним фондам в їх діяльності зі вшанування пам'яті та популяризації творчості І.Франка.

Міністерство закордонних справ України та Міністерство культури України, у свою чергу, повинні будуть забезпечити проведення цих заходів закордонними дипломатичними установами України, зокрема, в державах, в яких він перебував.

Державному комітету телебачення і радіомовлення України доручено забезпечити широке висвітлення заходів, присвячених вшануванню пам'яті І.Франка.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Атаковано енергетичну інфраструктуру Дніпропетровської області - Міненерго

Залізничникам продовжили бронювання від мобілізації терміном на один місяць

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА