12:42 24.11.2015

Індекси Європи падають у вівторок на новинах про збитий Туреччиною літак

2 хв читати
Індекси Європи падають у вівторок на новинах про збитий Туреччиною літак

Європейські фондові індекси падають у вівторок на інформації про збитий на кордоні Туреччини із Сирією військовий літак.

Звідний індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 зменшився під час торгів на 1,2% - до 375,81 пункта.

Індекс найбільших підприємств єврозони Euro Stoxx 50 до 11:43 за к.ч. опустився на 1,1%, французький CAC 40 - на 1,4%, британський FTSE 100 - на 0,8%, німецький DAX - на 0,9%.

ВПС Туреччини у вівторок збили винищувач, який, як стверджують в Анкарі, належав РФ, після того, як він нібито порушив повітряний простір країни. В адміністрації президента Туреччини стверджують, що літаку було зроблено 10 попереджень упродовж 5 хвилин. Один з пілотів збитого біля кордону з Туреччиною винищувача знайдений і затриманий місцевими силами, тривають пошуки другого льотчика.

Раніше Міноборони РФ повідомило про аварію російського літака Су-24 на території Сирії, імовірно в результаті обстрілу із землі. У військовому відомстві наголосили, що "увесь час польоту літак перебував винятково над територією Сирії".

"Реакція ринків на новини природна, інвестори миттєво почали виходити з ризикованих активів, - зазначив трейдер Saxo Bank у Лондоні П’єр Мартін – найбільше страждають акції авіакомпаній, виробників товарів класу люкс і мереж готелів".

"Ринок є дуже знервованим після терактів у Парижі", - додав П.Мартін.

Індикатори всіх 19 основних секторів індексу Stoxx 600 знижуються у вівторок. Папери EasyJet подешевшали на 4,2%, IAG - на 3,2%, BBA Aviation - на 3,7%, мережі готелів Accor - на 3,6%.

Вартість акцій Allianz SE знизилася під час торгів на 0,7%. Провідний страховик Європи за обсягом виручки повідомив у вівторок, що планує середньорічне зростання прибутку з розрахунку на акцію на 5% в 2016-2018 рр. У 2018 році страховик розраховує вийти на рентабельність капіталу в 13%.

Ціна паперів Volkswagen AG підскочила на 2,6%. Німецький концерн повідомив, що отримав дозвіл на усунення порушень у більш ніж 90% автомобілів, пов’язаних із "дизельним скандалом" у Європі.

Головний виконавчий директор Volkswagen Маттіас Мюллер заявив, що витрати на усунення несправностей в автомобілях, що пов’язані із скандалом у Європі, є "контрольованими".

Ціна акцій Altice SA рухнула на 7,7% на інформації про те, що Goldman Sachs продає близько 61 млн паперів класу "A" французької телекомунікаційної групи інституціональним інвесторам у рамках угоди з власником Altice Патриком Драї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА