21:13 22.10.2015

Аваков заявив про створення департаменту протидії наркозлочинності в структурі Національної поліції під керівництвом Киви

2 хв читати
Аваков заявив про створення департаменту протидії наркозлочинності в структурі Національної поліції під керівництвом Киви

Підрозділи з боротьби з незаконним обігом наркотиків (БНОН) не підлягають реформуванню і будуть ліквідовані, натомість у новій Національній поліції створюється департамент протидії наркозлочинності, заявляє міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"Було раніше - БНОН. Працювало? Не працювало. І, за великим рахунком, навпаки - часто створювало проблему. Часто - плавно вписувалося в наявні злочинні схеми наркозлочинності. Спроби корекції старої системи ні до чого не приводили. Тому - реформи цього підрозділу не буде. Я просто його розформовую", - написав А.Аваков на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

За його словами, всіх працівників підрозділів (1051 людина) буде виведено за штат "для повної переатестації та перевірки із застосуванням детектора брехні". "За оцінками департаменту внутрішньої безпеки, 80-90% співробітників не зможуть пройти переатестацію в поліцейські і - будуть звільнені зі служби", - заявив міністр.

За його словами, в структурі Національної поліції створюється принципово новий департамент протидії наркозлочинності, який буде "значно меншим за колишній" (600 поліцейських) і буде "вертикально підпорядкованим", тобто не буде підпорядкований місцевим керівникам поліції на місцях.

Керівником департаменту А.Аваков 22 жовтня призначив заступника начальника Управління МВС у Херсонській області Іллю Киву.

Крім того, за словами міністра, в департаменті не працюватимуть колишні співробітники БНОН, а чесних працівників підрозділів, які пройдуть переатестацію, буде переведено до інших підрозділів поліції. "Створюватимемо новий підрозділ (департамент протидії наркозлочинності - ІФ) "з нуля" - набираючи нових працівників з урахуванням уже традиційних у новій поліції конкурсних процедур", - написав А.Аваков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В акваторії Чорного й Азовського морів нині перебувають 5 багатоцільових російських винищувачів - літаків Су-34 і Су-35

Унаслідок обстрілів у Нікопольському районі поранено місцевого жителя - Дніпропетровська ОВА

Унаслідок ракетної атаки в Кропивницькому районі поранено чоловіка, пошкоджено об'єкти інфраструктури - ОВА

За останній місяць ворог 444 рази застосував боєприпаси з хімічними речовинами - Генштаб ЗСУ

СБУ просить українців у Великодні свята обмежити відвідування масових заходів і не піддаватися на провокації

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА