11:58 22.10.2015

Черговий 42-й "гумконвой" із РФ в'їхав на Донбас із порушеннями, більшість вантажівок були напівпорожніми

1 хв читати
Черговий 42-й "гумконвой" із РФ в'їхав на Донбас із порушеннями, більшість вантажівок були напівпорожніми

Черговий так званий "гуманітарний конвой" Російської Федерації знову в'їхав на територію України з порушеннями, більшість вантажівок були напівпорожніми, повідомляє прес-служба Державної прикордонної служби України.

"Сьогодні російська сторона в односторонньому порядку здійснила оформлення чергового 42-го так званого "гуманітарного конвою". У період з 6.35 до 7.10 через російські пункти пропуску "Донецьк" і "Матвії Курган" на в'їзд до України попрямували дві колони "гумконвою" у складі 100 автомобілів. Вони перевозили продукти харчування", - зазначено в повідомленні.

У Держприкордонслужбі наголосили, що оскільки переміщення "гумдопомоги" відбувалося з грубим порушенням норм міжнародного і вітчизняного законодавства і погоджених з Міжнародним комітетом Червоного Хреста модальностей, контроль українською міжвідомчою групою здійснювався тільки шляхом візуального спостереження без виконання контрольних функцій.

Крім того в прес-службі поінформували, що Держприкордонслужба рекомендувала російській стороні офіційно направляти "гуманітарні конвої" через офіційні пункти пропуску Донецького і Луганського прикордонних загонів, проте російська сторона вкотре проігнорувала ці рекомендації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА