19:07 19.10.2015

Четверо маленьких киян захворіло на вірусний гепатит А в дитячому садку

2 хв читати
Четверо маленьких киян захворіло на вірусний гепатит А в дитячому садку

У понеділок, 19 жовтня, Деснянське міжрайонне управління Держсанепідслужби в м. Києві отримало четверте екстрене повідомлення про випадок вірусного гепатиту А у дитини, яка, як і інші троє дітей, відвідувала той самий дошкільний навчальний заклад.

"В усіх чотирьох п'ятирічних дітей виявлено гепатит А. Вони відвідували старшу групу дошкільного навчального закладу №672 у Дніпровському районі м. Києва, на вул. Кибальчича, 17", - йдеться в повідомленні міського управління Держсанепідслужби в м. Києві.

У повідомленні зазначено, що наразі трьох хворих госпіталізовано до інфекційного відділення Київської міської дитячої клінічної лікарні №2, ще одну дитину - не госпіталізовано.

Загалом за дев’ять місяців поточного року в Києві зареєстровано 246 випадків захворювання на вірусний гепатит А, що на 23,2% вище за показник аналогічного періоду минулого року (195 випадків).

"Близько 70% усіх хворих на гепатит А зареєстровано в Дарницькому, Деснянському та Дніпровському районах столиці", - зазначив головний санітарний лікар Києва Олег Рубан і додав, що СЕС може констатувати, що цього року захворюваність зросла серед усіх вікових груп і контингентів.

У повідомленні зазначено, що в дошкільному навчальному закладі №672 було проведено позапланову перевірку. Відібрано 40 змивів з об'єктів навколишнього середовища на контроль поточної дезінфекції у приміщеннях старшої садової групи та харчоблоку та проби питної води.

"За результатами проведених лабораторних досліджень бактерій групи кишкової палички в змивах не виявлено. У закладі двічі проведено дезінфекцію на об'єкті. За контактними дітьми і працівниками ДНЗ №672 організовано медичний нагляд інфекціоністом та педіатром", - повідомляють у СЕС.

У СЕС нагадали, що гепатит А - хвороба печінки, яку викликає вірус, що поширюється в основному при споживанні харчових продуктів або води, забруднених фекаліями інфікованої людини. Хвороба тісно пов'язана з відсутністю безпечної води, неналежною санітарією та поганою особистою гігієною.

На відміну від гепатиту В і С інфікування гепатитом А не призводить до розвитку хронічної хвороби печінки і рідко закінчується смертельним результатом, але може викликати симптоми, що ослаблюють здоров'я.

Вірус також може передаватися при тісному фізичному контакті з інфікованою людиною. Випадкові контакти людей не призводять до передачі вірусу. Інкубаційний період гепатиту А зазвичай триває 14-28 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА