17:36 23.09.2015

СБУ викликає на допит Олега Царьова як підозрюваного

2 хв читати
СБУ викликає на допит Олега Царьова як підозрюваного

Колишнього народного депутата від Партії регіонів Олега Царьова викликали на допит до Головного слідчого управління Служби безпеки України.

Про це йдеться у відповідній повістці, оприлюдненій на офіційному сайті СБУ в середу.

У повістці зазначено, що О.Царьова викликають на допит як підозрюваного, але в якій справі - не зазначено.

Як повідомлялося, екс-нардеп О.Царьов перебуває в розшуку.

Як повідомлялося, в червні 2014 року Верховна Рада України надала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності тодішнього народного депутата з фракції Партії регіонів О.Царьова. Під час доповіді в парламенті тодішній в. о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що О.Царьов протягом березня-квітня 2014 року умисно і відкрито закликав до насильницьких дій і повалення конституційного ладу України. За словами О.Махніцького, аналіз відео, документів, виступів депутата підтверджує, що він цілеспрямовано закликав до порушення територіальної цілісності України, насильницької зміни кордонів держави, підтримав сепаратистів і т.з. ДНР, що у результаті призвело до численних жертв.

"Генпрокуратура має намір порушити кримінальні справи за злочини у сфері основ національної безпеки, зокрема, які передбачені ч. 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені державною особою) та ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, дії, передбачені частинами першої або другої цієї статті, які призвели до загибелі людей або інших важких наслідків) Кримінального кодексу України, з подальшим затриманням його та триманням під вартою", - заявив тоді О.Махніцький.

О.Царьов називає себе спікером парламенту "Новоросії" (союзу "ДНР" і "ЛНР").

Крім того, СБУ викликала повторно на допит екс-нардепа від Партії регіонів Вадима Колесніченка.

Як повідомляється у відповідній повістці, О.Колесніченка також викликано на допит 1 жовтня як підозрюваного в правопорушеннях за ч. 2 ст. 110 та ч. 3 ст. 161 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, відповідальність за порушення рівноправ'я громадян залежно від їх расової, національної приналежності або ставлення до релігії).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА