18:40 11.09.2015

Суд обрав Антонюку запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом

2 хв читати
Суд обрав Антонюку запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом

Суд обрав колишньому главі Державної авіаційної служби України Денису Антонюку запобіжний захід у вигляді тримання під домашнім арештом.

"За матеріалами Служби безпеки України Генеральна прокуратура повідомила про підозру колишньому голові Державіаслужби України за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Колишньому чиновникові інкримінується перешкоджання діяльності окремих авіаперевізників і підприємств із надання послуг у сфері авіації. Йому обрано запобіжний захід - тримання під домашнім арештом", - ідеться в повідомленні прес-служби СБУ в п'ятницю.

Як стало відомо агентству "Інтерфакс-Україна", йдеться про Д.Антонюка.

Раніше повідомлялося, що Кабінет Міністрів України 4 вересня 2015 року звільнив Д.Антонюка. з посади голови Державної авіаційної служби.

"Уряд деякий час тому оголосив про розслідування діяльності голови Державної авіаційної служби. Міністерство інфраструктури україни і уряд мають йти певною процедурою, що передбачає, яким чином триває розслідування, хто його проводить. Розслідування завершено", - сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський.

А. Антонюк був призначений главою Державіаслужби 12 березня 2014 року. До цього з 1997 до 2014 р. він працював в авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України", найбільшій на сьогодні авіакомпанії країни, де пройшов шлях від диспетчера з центрування до глави дирекції розвитку мережі.

Кабмін 2 липня усунув Д.Антонюка з посади на період службового розслідування.

До цього глава Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі на засіданні комісії Державіаслужби з видачі прав на експлуатацію повітряних ліній 26 червня зажадав конкурентно розподіляти призначення на авіамаршрути. Крім того, він звинуватив Д. Антонюка в упередженості при розподілі призначень на авіамаршрути та лобіювання інтересів свого колишнього роботодавця авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України". Д. Антонюк відкинув ці звинувачення.

Пізніше президент України Петро Порошенко повідомив, що главу Державіаслужби буде відсторонено від виконання посадових обов'язків під час розслідування діяльності.

Вже 7 липня Д. Антонюк звернувся до Генеральної прокуратури України з проханням перевірити законність відсторонення його від посади і вирішити питання про наявність у діях М. Саакашвілі ознак кримінального правопорушення. Він стверджував, що присутність голови Одеської облдержадміністрації на засіданні зазначеної комісії відбувалося з порушеннями регламенту її роботи.

За словами Д. Антонюка, голова Одеської області незаконно звинувачував його в "корупції і непрофесіоналізмі". Зі свого боку, він звинуватив М. Саакашвілі в захисті інтересів авіакомпанії "Атласджет Україна". При цьому він також вбачає в спробі М. Саакашвілі вплинути на прийняття комісією рішень в інтересах однієї авіакомпанії" ознаки зловживання службовим становищем

Загальний розмір морального збитку Д.Антонюк оцінив в 1 млн грн. М. Саакашвілі визнав цей позов необґрунтованим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА