15:30 17.08.2015

Підключення Луганської ТЕС до енергосистеми України допоможе ліквідувати дефіцит електроенергії — глава ДТЕК

2 хв читати
Підключення Луганської ТЕС до енергосистеми України допоможе ліквідувати дефіцит електроенергії — глава ДТЕК

Відновлення зруйнованих ліній електропередачі, що сполучають Луганську ТЕС з енергосистемою України, дасть змогу станції видавати до 1200 МВт потужності, повідомив генеральний директор компанії ДТЕК Максим Тимченко в інтерв'ю виданню LB.ua.

За словами гендиректора ДТЕК, із шести енергоблоків Луганської ТЕС на сьогодні працюють тільки два. "Проблема в тому, що станції нікуди видавати потужність. Зруйновані лінії, що сполучають Луганську ТЕС із енергосистемою України. Якщо будуть відновлені лінії електропередачі, Луганська станція, на якій зараз лежить близько 480 тис. тонн вугілля, зможе видавати в енергосистему України до 1200 МВт електроенергії", - сказав М.Тимченко.

Глава ДТЕК констатував, що обстановка на Луганській ТЕС залишається дуже складною, проте станція продовжує працювати.

"Незважаючи на обстріл, енергетики Луганської ТЕС відновлюють обладнання, лінії, насосні станції та теплотраси. Станція працює, на ній сьогодні тримається енергопостачання понад мільйона жителів півночі Луганської області", - зазначив він.

Також, на думку М.Тимченка, треба забезпечити регулярне вивезення вугілля із зони АТО. "Якщо відновити невелику ділянку залізничної колії Микитівка-Майорська, то ми вдвічі зможемо збільшити обсяг вивезення вугілля. Відновлення цієї ділянки, а також наявність рухомого складу, палива і нормальна системна робота допоможуть вивозити до 500 тис. тонн вугілля на місяць. Вугілля вже є, його видобуто і воно лежить у нас на складах. Сьогодні на цій території є до 2 млн тонн вугілля", — додав генеральний директор ДТЕК.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів розпорядженням №809-р від 5 серпня 2015 року доручив розглянути можливість проведення аварійно-відновних робіт на ВЛ 330 кВ ВУглегірська ТЕС - Михайлівка, ВЛ 220 кВ Луганська ТЕС - Ювілейна, ВЛ 220 кВ Луганська ТЕС - Михайлівка №1-4, ВЛ 220 кВ Михайлівка 330 - Лисичанська, ВЛ 220 кВ Михайлівка - Ювілейна для синхронізації Луганської ТЕС з ОЕС України. Термін - до 1 листопада 2015 року.

ДТЕК створена в 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Нині є найбільшою приватною вертикально-інтегрованою енергокомпанією країни.

Корпорації делеговані функції стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок із видобутку і збагачення вугілля, виробництва і реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА