14:05 10.08.2015

Авдіївський КХЗ відновив стабільне енергопостачання після артобстрілу 4 серпня, працює в штатному режимі - "Метінвест"

2 хв читати
Авдіївський КХЗ відновив стабільне енергопостачання після артобстрілу 4 серпня, працює в штатному режимі - "Метінвест"

Авдіївський коксохімічний завод (АКХЗ, Донецька обл.), що входить до групи "Метінвест", завершив основну частину відновних робіт після обстрілу підприємства 4 серпня і виходить на планові показники випуску продукції.

Як повідомляється в прес-релізі компанії в понеділок, фахівці енергохолдингу "ДТЕК" і АКХЗ відновили високовольтні введення, забезпечивши стабільне енергопостачання підприємства.

Дотепер у роботі сім коксових батарей, одна - в ремонті. Завод випускає 6,900 тис. тонн коксу валового на добу. Вдалося відновити залізничне сполучення: виникла можливість отримувати сировину і вивозити готову продукцію.

За минулі вихідні одне з відновлених введень знову було пошкоджене обстрілом. Енергетики ведуть відновні роботи. Ремонти тривають і на АКХЗ.

Як повідомляє прес-служба, незважаючи на регулярний обстріл, на АКХЗ реалізується низка проектів модернізації виробництва. Найбільш масштабні зміни спрямовані на захист довкілля. Так, в пекококсовому цеху ведеться монтаж установки каталітичного дожигу, що дасть змогу очищувати до 99% витікаючих газів, у коксовому цеху №1 розпочаті роботи з монтажу фільтрів на аспіраційних установках.

Крім того, завод допомагає відновлювати Авдіївку. Вже відремонтовані три багатоквартирних будинки, два дитсадки і дві загальноосвітні школи, три установи культури і центральна міська лікарня. Понад 50 сімей приватного сектору безкоштовно отримали будматеріали на ремонт власними силами. На відновлення міста "Метінвест" виділив 18 млн грн.

Як повідомлялося, АКХЗ після чергового обстрілу 4 серпня опинився на межі зупинки внаслідок ушкодження основного обладнання підприємства, порушення енергопостачання і залізничного повідомлення.

Авдіївський КХЗ зазнає артилерійському і мінометному обстрілу з липня 2014 року. За цей час на його території розірвалося понад 320 снарядів. Семеро заводчан загинули, понад п'ятдесят отримали поранення.

Авдіївський КХЗ - найбільше в Європі коксохімічне підприємство. Входить до групи "Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент"(71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керівна компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА