12:31 06.08.2015

Інтерес бізнесу до приватизації державних стивідорів великий - Пивоварський

2 хв читати
Інтерес бізнесу до приватизації державних стивідорів великий - Пивоварський

Компанії, що працюють в українських морських портах, і оператори, що планують працювати, виявляють цікавість до приватизації державних стивідорних компаній.

"Черга стоїть, і це відомі імена, Bunge, Cargill тощо, це брендові імена. На сьогодні є єдиний варіант - термінова оренда, але якщо інвестувати сотні мільйонів доларів, їм хотілося би більше розуміння власності. Є не лише зернотрейдери, є професійні оператори терміналів, стоять, чекають, коли з'явиться ця можливість", - сказав міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський під час зустрічі з журналістами в середу ввечері.

Він також зазначив, що під час приватизації стивідорів необхідно залишити в стратегічній держвласності стивідорну діяльність для "Укроборонпрому", "Укроборонсервісу", проте інші державні стивідори мають бути приватизовані.

"Ми говоримо зараз не про те, скільки той або той майданчик може коштувати, а про те, які гроші можуть бути інвестовані туди, скільки робочих місць буде створено. Тоді порти будуть більш конкурентоздатними", - резюмував міністр.

Раніше А.Пивоварський зазначав, що Україна отримає "мільярди доларів" інвестицій від приватизації стивідорів, що пеербувають у власності держави.

За його оцінкою, від $1 млрд до $1,2 млрд інвестицій будуть спрямовані в Україну в разі оголошення конкурсу на приватизацію державних стивідорних компаній.

У травні 2015 року уряд України видав постанову №271, згідно з якою планується приватизувати 13 українських державних операторів морських портів за умови виключення їх Верховною Радою з переліку об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

Депутат Європарламенту фон Крамон: Україні потрібно включити опозицію у виконавчі органи влади

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА