12:48 30.07.2015

Фінбанк спростував звинувачення нардепа Берези у фінансуванні тероризму

2 хв читати
Фінбанк спростував звинувачення нардепа Берези у фінансуванні тероризму

ПАТ "Фінбанк" (Одеса) спростував звинувачення народного депутата (фракція "Народний фронт") Юрія Берези у фінансуванні тероризму.

"ПАТ "Фінбанк" не фінансував і не фінансує терористичну організацію "Оплот", як і будь-яку іншу терористичну організацію. Також ПАТ "Фінбанк" ніколи не мав і не має ніякого відношення до Євгена Жиліна (лідер угруповання "Оплот"- ІФ)", - стверджується в заяві на сайті банку.

Як наголошується в заяві, фінустанова з березня-2014 також не має жодних стосунків із компанією "Велторг 2013", яку пов'язують з угрупованням "Оплот".

"У лютому 2014 року був укладений договір між ПАТ "Фінбанк" та ТОВ "Велторг 2013". У лютому 2014 року ТОВ "Велторг 2013" отримала кредитні кошти, проте вже в березні місяці банк припинив видачу будь-яких коштів за цим договором у зв'язку з невиконанням позичальником умов договору", - зазначено в заяві.

Згідно з ним, після цього банк звернувся до господарського суду Харківської області з позовною заявою про стягнення кредитних коштів: постановами господарського суду і Апеляційного господарського суду Харківської області підтверджено законність вимог Фінбанку про повернення кредитних коштів або предметів іпотеки за цими кредитами.

"Таким чином, заяви Юрія Берези про продовження співпраці з ТОВ "Велторг 2013" після внесення угруповання "Оплот" до списку міжнародних санкцій США в грудні 2014 року не відповідають дійсності. Остання видача коштів у рамках кредитного договору №03/01/14 від 23 січня 2014 між ПАТ "Фінбанк" та ТОВ "Велторг 2013" була здійснена за 10 місяців до того, як стало відомо про введення санкцій відносно угруповання "Оплот", - констатується в заяві.

Фінбанк також повідомляє, що він здійснює свою діяльність у рамках українського законодавства і неухильно виконує затверджені Національним банком України (НБУ) економічні нормативи. Станом на 29 липня 2015 року у банку немає заборгованості перед НБУ.

Як повідомлялося, народний депутат, почесний командир полку "Дніпро-1" Ю. Береза заявив, що деякі українські банки, в серед яких Фінбанк, фінансують терористичні угруповання на сході країни.

"Ми розкрили схему, за якою банки реально фінансують терористів...У нас є докази того, що ПАТ "Фінбанк" пов'язане з Жиліним - творцем терористичного угруповання, яка зараз на сході воює проти полку "Дніпро-1". Цей банк, власником якого є Грановський, фінансує ТОВ "Велторг 2013". Фінансування забезпечено компаніями "Харківспецнадра" і "Ортія", які належать лідеру угруповання "Оплот" Євгену Жиліну", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА