12:49 23.07.2015

Балога відкидає свою зацікавленість у мукачівських подіях, підозрює "режисуру Києва"

3 хв читати
Балога відкидає свою зацікавленість у мукачівських подіях, підозрює "режисуру Києва"

Народний депутат України Віктор Балога (позафракційний) заперечує наявність свого інтересу в "мукачівських подіях" і переконаний, що все було сплановано в Києві.

"Відкидаю всі спекуляції щодо мого інтересу в цій справі", - сказав В.Балога на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в четвер.

За словами парламентаря, інцидент у Мукачевому має значно більший масштаб, ніж про це говорять.

"Правий сектор" став лише інструментом у спланованій операції... План був режисований у Києві", - висловив переконання В.Балога.

За його словами, збройний інцидент у Мукачевому "має значно більший масштаб, ніж його нам хочуть показати". "Це не лише зіткнення через сфери злочинного бізнесу, а й тісний взаємозв'язок владних, політичних, кримінальних інтересів", - зазначив В.Балога, додавши, що, на його переконання, у конфлікті "задіяні авторитети зі злочинного світу з їхніми покровителями у владі та правоохоронних органах".

Що стосується сценарію, то, за словами депутата, він був таким: "Руками "Правого сектора" знищити тих, хто займається контрабандою на Закарпатті, звільнити цей ринок під себе, потім руками правоохоронців знищити "Правий сектор", дискредитувати весь добровольчий рух в очах людей, а у фіналі - ввести на Закарпатті АТО, знищивши будь-яку політичну конкуренцію". "Цей план, найімовірніше, був зрежисований силовим блоком не Закарпаття, а Києва... Як мінімум представник однієї політичної сили, тобто Аваков (міністр внутрішніх справ Арсен Аваков - ІФ), був причетний до цієї події, тому що він міг це зупинити і без нього ця спецоперація не робилася", - заявив він.

При цьому В.Балога спростував свій інтерес у цій справі. "Відкидаю всі спекуляції щодо мого особистого інтересу в цій справі. Моя зацікавленість в одному - в остаточному врегулюванні конфлікту, встановленні істини та справедливому покаранні всіх причетних", - наголосив депутат.

Він також заявив, що засуджує дії "Правого сектора", та вважає, що слідство і суд мають об'єктивно розібратися в події.

При цьому В.Балога не став заперечувати, що причетний до фінансування "Правого сектора". "З часів революції у 2013 році в Києві я фінансував і Майдан, я фінансував і закарпатців, які тут були, зокрема й представників "Правого сектора". А зараз я вам скажу, що однозначно "Правому сектору" і в Києві, і закарпатському допомагав. Але це мізер порівняно з тим, що ми робимо і як допомагаємо 128-й бригаді, яка дислокується в Мукачевому", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання про те, чи не є мукачівські події спробою усунути його від впливу на Мукачеве, В.Балога сказав: "Усе набагато ширше. У моєї сім'ї легальний бізнес, торгівля, громадське харчування, виробництво цегли, сільське господарство. І невже ви могли подумати, що мене цікавлять питання контрабанди. Вони мене не цікавили ніколи... Якщо у когось виникне питання про те, щоб мене в чомусь звинуватити, я готовий скласти мандат, недоторканність і йти весь відкритий процес разом із журналістами, проходити поліграф, щоб раз і назавжди поставити крапку, тому що питання контрабанди дуже відповідальне з позиції становлення держави".

Відповідаючи на запитання про небажання співпрацювати з тимчасовою слідчою комісією Верховної Ради з розслідування подій у Мукачевому, В.Балога сказав: "На моє глибоке переконання, у цій комісії працює багато моїх колег, які висвітлюють події суб'єктивно".

Депутат також повідомив, що був на допиті у слідчого і дав вичерпні відповіді на поставлені йому запитання. "Я співпрацюю з Генпрокуратурою, я вже був на допиті і на всі запитання, які мені поставив представник Генпрокуратури, я відповів. Я сказав: "Я 24 години на добу в їхньому розпорядженні, якщо я потрібен для тих чи тих питань, щоб слідство рухалося", - наголосив В.Балога.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА