14:31 16.07.2015

"Правий сектор" вирішив створити тимчасовий оперативний штаб через події в Мукачевому

2 хв читати
"Правий сектор" вирішив створити тимчасовий оперативний штаб через події в Мукачевому

Керівництво руху "Правий сектор" заявляє про намір створення тимчасового оперативного штабу через ситуацію в м. Мукачеве (Закарпатська обл.).

"У зв'язку з ситуацією навколо мукачівських подій, ухвалено рішення про створення тимчасового оперативного штабу", - повідомляється на офіційному сайті "Правого сектора" в четвер.

Водночас, будь-яких подробиць, а також цілей і розташування створюваного рухом оперативного штабу в повідомленні "Правого сектора" немає.

Як повідомлялося, 11 липня в м Мукачеве (Закарпатська обл.) відбулася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланьо, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора".

За різними даними, унаслідок перестрілки загинули до 4-х осіб, до 14 були поранені

За інформацією МВС, близько 10 бійців "Правого сектора" переховуються в лісовому масиві в околицях Мукачева, двоє були направлені в лікарню.

За версією "Правого сектора", перестрілка була спровокована кримінальними елементами на чолі з М. Ланьо, якому вони перекрили канал контрабанди.

Водночас у низці ЗМІ з'явилася інформація про те, що причиною конфлікту є переділ сфер впливу в "кришуванні" контрабандних потоків в області, зокрема, сигарет. За однією з версій, "Правий сектор" вирішив потіснити групу нардепа М. Ланьо. За іншою версією, "Правий сектор" діяв з аналогічними намірами, проте в інтересах парламентарія Віктора Балоги.

Народні депутати України на засіданні у вівторок ухвалила постанову про створення ТСК з розслідування обставин конфлікту. ТСК очолив народний депутат фракції "Блок Петра Порошенка" Микола Паламарчук. До складу комісії делегували своїх представників усі депутатські фракції і групи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА