18:36 14.07.2015

Україна та США підписали угоду про "відкрите небо" - посольство

2 хв читати
Україна та США підписали угоду про "відкрите небо" - посольство

Заступник державного секретаря США з економічних питань Кетрін Новеллі (Catherine A. Novelli) та міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський у вівторок підписали угоду про лібералізацію ринку повітряних перевезень між двома країнами (про "відкрите небо" - Open Skies).

"Ця угода зміцнює двосторонні економічні відносини і спрощує цивільне авіасполучення між США та Україною, це приклад міцних уз дружби і співпраці між нашими країнами", - йдеться в повідомленні, поширеному посольством США в Україні.

Угода про "Відкрите небо" сприятиме збільшенню кількості поїздок і торгівлі, підвищенню продуктивності праці та стимулюванню високоякісних робочих місць і економічному зростанню. Вона передбачає усунення втручання держави в комерційні рішення про маршрути авіакомпаній, ціноутворення та "дозволяє операторам надавати більш доступне, зручне та ефективне обслуговування споживачів у польотах".

США раніше підписали угоди Open Skies із більш ніж 115 партнерами у всьому світі.

Раніше А.Пивоварський повідомляв, що Україна та США мають намір 14 липня підписати угоду про лібералізацію ринку повітряних перевезень між двома країнами: "14 липня у Вашингтоні я підпишу угоду між урядом України та урядом США про повітряні перевезення. Вона лібералізує авіаперевезення між нашими країнами. Наша позиція в тому, щоб створити умови, які стимулюватимуть конкуренцію та розвиток авіаринку".

У прес-службі Міністерства інфраструктури зазначали, що підписання документа дасть змогу зняти обмеження щодо кількості перевізників, спростити механізм виконання рейсів тощо.

Розпорядження про підписання угоди було схвалене урядом 8 липня й оприлюднене 10 липня. Кабінет Міністрів уповноважив А.Пивоварського на підписання угоди, дозволивши "вносити в текст у разі потреби зміни редакційного характеру".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укренерго" попереджає про можливі аварійні відключення споживачів у Харківській і Полтавській областях у неділю

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару в Харкові зросла до шести осіб

Водії міжнародних перевізників не беруть участі в протестах проти нових правил мобілізації

Ворог атакував Нікополь, постраждав чоловік - голова ОВА

Президент Грузії наклала вето на закон про "іноагентів"

Унаслідок ворожого обстрілу в Чернігівській області постраждав чоловік - голова ОВА

У Херсонській області окупанти скинули вибухівку з дрона, загинув чоловік, поранено жінку - голова ОВА

У Дніпропетровській області громадянин напав на військовослужбовця ТЦК, розпочато кримінальне провадження - Сухопутні війська ЗСУ

Ситуація на фронті залишається напруженою, від початку доби зафіксовано 66 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

Міноборони запустило електронну чергу в ТЦК і СП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА