10:56 06.07.2015

Євро дешевшає після відмови Греції від умов кредиторів у результаті референдуму

2 хв читати
Євро дешевшає після відмови Греції від умов кредиторів у результаті референдуму

Курс євро до долара США знижується в понеділок на підсумках грецького референдуму, у результаті якого громадяни країни проголосували проти заходів, запропонованих кредиторами, повідомляє агентство Bloomberg.

Як повідомляє МВС Греції за результатами підрахунку бюлетенів з усіх ділянок, "ні" пропозиціям кредиторів сказали 61,31% тих, що голосували, на підтримку висловилися 38,69% учасників референдуму.

Підсумки референдуму в Греції підвищують імовірність повномасштабного дефолту країни та її виходу з єврозони, зазначають експерти.

Попри те, що на частку Греції припадає менше 2% ВВП єврозони, вихід країни з валютного блоку створить прецедент, який може поставити під питання цілісність єврозони.

Курс євро до долара США до 7:55 за к.ч. становив $1,1056, знизившись із $1,1114 за підсумками торгів у п'ятницю. Впродовж сесії вартість євро опускалася до $1,0970 - мінімуму з 29 червня.

"Негативна відповідь греків у результаті референдуму є несприятливою новиною, і ринок одразу відреагував на це продажами євро", - зазначає виконавчий директор з валютних операцій Credit Agricole SA в Токіо Юдзі Саіто. "Зараз трейдери налаштовані на уникання ризиків, і це підтримує попит на долари та єни. Греція, ймовірно, повернеться до переговорів з кредиторами, проте ймовірність досягнення угоди дуже мала".

Саміт країн єврозони з обговорення ситуації в Греції після референдуму відбудеться у вівторок, 7 липня.

"Нам ще належить повністю усвідомити ризики, які несуть у собі результати грецького референдуму для майбутнього єврозони", - сказав аналітик Westpac Banking Corp. у Сіднеї Роберт Ренні.

За оцінками експерта, курс євро може знизитися до $1,0458 - рівня 16 березня, що є мінімальним за 12 років.

Курс євро до єни опустився у результаті торгів до 135,35 ієни проти 136,47 єни на закриття ринку в п'ятницю. Пара долар/єна торгується на рівні 122,4 єни порівняно з 122,79 ієн за підсумками попередньої сесії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА