12:17 16.06.2015

СБУ відкрила справи проти двох офіцерів Служби зовнішньої розвідки за держзраду

1 хв читати
СБУ відкрила справи проти двох офіцерів Служби зовнішньої розвідки за держзраду

Глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко заявляє про відкриття кримінального провадження стосовно двох офіцерів Служби зовнішньої розвідки за державну зраду.

"Про Службу зовнішньої розвідки можу лише доповісти одне: нами відкрито кримінальне провадження, до речі, наша контррозвідка це зробила, за статтею "державна зрада за фактом переходу на бік російсько-терористичних військ двох офіцерів цієї служби", - сказав глава СБУ Валентин Наливайченко в середу в Києві.

Як повідомили в понеділок низка ЗМІ, у Луганську Олексій Мірошниченко і його рідний брат Юрій, який працював у посольстві України в Парижі і назвав себе співробітником Служби зовнішньої розвідки України, заявили про свій перехід на сторону "ЛНР".

У Міністерстві закордонних справ України повідомили, що співробітник українського посольства у Франції не є дипломатом, а старшим прапорщиком Державної прикордонної служби, відрядженим на посаду чергового коменданта посольства України у Франції. 9 червня він не вийшов на роботу, а 10 червня разом з речами сім'ї виїхав у невідомому напрямку. Усі відповідні органи Франції та України були поінформовані про скасування дії його службового паспорта і 11 червня згідно з наказом МЗС його було звільнено з посади. У Держприкордонслужбі розпочато розслідування інциденту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА