17:53 15.06.2015

На ПАТ "Укртатнафта" створили комісію для розслідування причин вибуху на Кременчуцькому НПЗ

2 хв читати
На ПАТ "Укртатнафта" створили комісію для розслідування причин вибуху на Кременчуцькому НПЗ

На ПАN "Укртатнафта"(Кременчук, Полтавська обл.) створили спеціальну комісію для розслідування причин вибух на Кременчуцькому нафтопереробному заводі, повідомив журналістам у понеділок керівник служби із зв'язків з громадськістю компанії Сергій Біленький.

За його словами, вибух стався на об'єкті, який не перебуває в робочому режимі. "Це нещасний випадок під час зварювальних робіт. Ніякого вогню, полум'я, займання не було", - сказав він.

Загиблий - зварювальник підрядної організації. Причина смерті, яку встановили медики на місці, - падіння з висоти близько 12 метрів, оскільки працівника відкинуло вибуховою хвилею. Ще одного співробітника, що перебуває у стані шоку, медики обстежують на предмет контузії.

Як повідомлялося, співробітник підприємства "Укртатнафтасервіс" (Кременчук) загинув у результаті вибуху випарів метанолу. "Під час зварювальних робіт на порожній ємності з-під метанолу близько 10.00 стався вибух випарів без подальшого горіння. Загинув один співробітник. Ліквідовувати аварію співробітникам ДСНС не довелося, оскільки подальшого горіння не було", - розповіли в ДСНС.

У відділі зв'язків з громадськістю Управління МВС в Полтавській області розповіли, що під час зварювальних робіт вибухнули випари газу в порожньому резервуарі. В результаті вибуху загинув 48-річний місцевий житель, працівник підприємства, що здійснював зварювальні ремонтні роботи.

Прокуратура Кременчука відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 272 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки під час виконання робіт із підвищеною небезпекою). "Станом на 11.30 загрози вибуху, пожежі або завдання шкоди довкіллю немає", - зазначили в міліції.

Дочірнє підприємство фірма "Укртатнафтасервіс" є генеральним підрядником ПАТ "Укртатнафта" з виконання ремонтно-монтажних, ремонтно-будівельних та ізоляційних робіт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА