16:32 07.05.2015

Шкіряк не хоче компенсації за участь у спецоперації в Катманду

2 хв читати
Шкіряк не хоче компенсації за участь у спецоперації в Катманду

Виконувач обов'язків голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк відмовляється від фінансової компенсації за відрядження до Катманду (Непал) із метою евакуації громадян України та іноземців після землетрусу в цій країні.

"Особисто я відмовляюся від будь-якої фінансової компенсації за участь у цій спецоперації", - заявив З.Шкіряк на прес-конференції в Києві в четвер.

Він наголосив, що це його принципова особиста громадянська позиція, яка не має відношення до популізму. "Я був у цьому відрядженні за власний рахунок і компенсації не потребую", - сказав він.

В. о. голови ДСНС також повідомив, що Кабінет Міністрів України виділив для потреб служби на проведену операцію 280 тис. грн, з яких на потреби мобільного рятувального центру ДСНС переведено майже 159 тис. грн, з яких використано 86 тис. грн.

З.Шкіряк також зазначив, що для потреб Міністерства закордонних справ виділено було 360 тис. грн, а для Міністерства оборони - понад 6 млн грн.

Як повідомлялося, 25 квітня в Непалі стався землетрус магнітудою 7,9, унаслідок якого кількість жертв сягнула майже 7,5 тис. людей., постраждали близько 15 тисяч.

Президент України Петро Порошенко доручив керівництву МЗС та Міноборони направити в Непал літак для евакуації українців. Очолив місію з евакуації в. о. голови ДСНС З.Шкіряк.

Вильоту Іл-76 Міноборони України в Непал передувала триденна затримка, оскільки спочатку аеропорт Катманду не приймав рейс через завантаженість, потім, коли було досягнуто домовленості про виліт в аеропорт Нью-Делі (Індія), сталася затримка: піщана буря на шляху прямування. Пізніше під час приземлення в аеропорту Делі з'ясувалося, що український борт не може вилетіти далі в Катманду через виниклу несправність.

З.Шкіряк разом із частиною журналістів і рятувальників відбув до Непалу чартерним рейсом. Пізніше він заявляв, що розглядається варіант відправлення громадян України з Непалу чартерним рейсом комерційної структури. Кілька днів пішло на доставку з України дипломатичною поштою необхідної деталі для літака, її монтування та подальше налаштування двигуна.

Міноборони України 4 травня відрапортувало, що літак повністю справний і готовий вилетіти до Непалу. З огляду на введене обмеження на масу літаків, які можуть приземлятися в повітряній гавані Катманду, було ухвалено рішення летіти з неповним баком пального.

Після прибуття в Катманду, посадки на борт пасажирів і вильоту назад у Делі через пошкоджену землетрусом злітну смугу була пошкоджена гума шасі.

У Делі, перед повною заправкою і вильотом до Баку, екіпаж літака замінив колесо, після чого борт все-таки вилетів до столиці Азербайджану. У Баку Іл-76 дозаправили, пасажири відпочили, після чого літак вилетів до Києва. О 3:53 четверга, 7 травня, він благополучно приземлився в аеропорту "Бориспіль".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА