20:15 21.04.2015

План України заощадити у 2015 р. $5,2 млрд включає лише основну суму боргу

2 хв читати

План України заощадити цього року $5,2 млрд за рахунок реструктуризації суверенних і гарантованих державою боргів включає лише основну суму зобов'язань із погашенням поточного року, повідомляється в презентації Укрексімбанку, оприлюдненій на його веб-сайті.

Згідно з документом, левову частку в загальному обсязі (майже 56%) становлять викуплені Росією єврооблігації на $3 млрд із терміном обігу до грудня 2015 року. За ними йдуть євробонди Укрексімбанку на $750 млн, із погашенням наприкінці поточного місяця, суверенні євробонди на EUR600 млн із погашенням у жовтні та на $500 млн із погашенням у вересні, а також єврооблігації Києва на $250 млн із погашенням у листопаді та кредити держкомпаній на загальну суму $225,543 млн. Таким чином загальна сума очікуваної економії становить майже $5,37 млрд, при тому, що в програмі EFF Міжнародного валютного фонду (МВФ) закладена цифра $5,2 млрд.

Економія коштів за рахунок реструктуризації процентних виплат, що мають відбутися цього року, і за цими, і за іншими зобов'язаннями, згідно з презентацією банку, не враховується.

Як повідомлялося, рада директорів МВФ 11 березня схвалила надання Україні SDR12,348 млрд (близько $17,5 млрд) у рамках програми EFF.

Нова програма передбачає широку двосторонню й багатосторонню підтримку з боку інших кредиторів, зокрема тримачів суверенних позик, з якими український уряд має намір провести консультації щодо поліпшення середньострокової боргової стійкості.

Міністерство фінансів розпочало консультації з кредиторами у березні та розраховує досягти рішення протягом двох місяців. Україна сподівається заощадити $15,3 млрд у результаті очікуваних переговорів із кредиторами, зокрема $5,2 млрд у 2015-му, $3,4 млрд - у 2016-му, $4,4 млрд - у 2017-му і $2,3 млрд - у 2018 році. Водночас прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що має бути реструктуризовано зобов'язання на $23 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

Із 18 липня повістки почнуть розсилати поштою - постанова Кабміну

Будинок для ВПО відкрито в одному із сіл Великогаївської громади Тернопільщини

Росіяни обстріляли Запорізьку область, є загиблий - ОВА

Прем'єр Хорватії візьме участь у Саміті миру - Зеленський

Голова УІНП: Меморіалізація російсько-української війни буде складною

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА