13:41 10.04.2015

Демчишин розраховує на доопрацювання до травня закону про електроенергетику в частині перегляду "зелених" тарифів

2 хв читати
Демчишин розраховує на доопрацювання до травня закону про електроенергетику в частині перегляду "зелених" тарифів

Комітет Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу до травня може підготувати зміни до закону "Про електроенергетику" в частині перегляду тарифів на електроенергію виробникам, що виробляють її з використанням альтернативних джерел енергії, повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"Наразі під егідою паливно-енергетичного комітету відбувається доопрацювання цього закону. Думаю, протягом дуже короткого часу, йдеться про кілька тижнів максимум, цей закон буде доопрацьовано і внесено до зали на погодження", - сказав він під час години запитань до уряду у Верховній Раді в п'ятницю.

"У депутатів буде можливість змінити структуру тарифу, за яким здійснюється оплата електроенергії, виробленої альтернативними енергогенераторами, будуть й інші нововведення у рамках цього закону", - додав міністр.

Як повідомлялося, про плани перевірити та привести до економічно обґрунтованого рівня тарифи на електроенергію, вироблювану з відновлюваних джерел енергії, було заявлено ще у березні 2014 року.

НКРЕКП із березня 2015 року знизила тарифи для сонячних електростанцій на 55%, для інших видів зеленої генерації - на 50%. Ухвалюючи це рішення, комісія виходила з дії введеного урядом надзвичайного стану в енергетиці.

Учасники ринку заявили про намір оспорити це рішення в суді, оскільки українське законодавство гарантує незмінність "зелених" тарифів на електроенергію до 2030 року. На їхню думку, рішення НКРЕКП зривають графіки виплати залучених під будівництво електростанцій кредитів, завдають непоправної шкоди інвестиційному клімату в країні.

Закон про "зелений" тариф ухвалено в Україні навесні 2009 року. Він встановлює спеціальний коефіцієнт для електроенергії з використанням різних альтернативних джерел енергії, на який множиться звичайний тариф. На основі цих коефіцієнтів держрегулятор має щомісяця встановлювати "зелені" тарифи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

Ідентифіковано військовослужбовця РФ, причетного до вбивства капітана судна в Голій Пристані 2022 року - Офіс генпрокурора

Ракетний удар росіян пошкодив об'єкти енергосистеми в трьох областях - "Укренерго"

Двоє постраждалих у ДТП за участю голови Броварської райадміністрації у важкому стані, дитина з мамою в середньому - голова обладміністрації

Дрони СБУ завдали ударів по військовому аеродрому і двом НПЗ у Краснодарському краї - джерело

У Криворізькому районі двоє постраждалих від ракетного удару - обладміністрація

У США деякі високопосадовці відновили обговорення можливості замороження війни в Україні - ISW

Фон Крамон побоюється, що в разі посилення після виборів в Європарламенті позиції радикалів підтримка Україні може ослабнути

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА