09:34 03.04.2015

Для призначення нового менеджменту "Укртранснафти" треба змінити постанову Кабміну - Коболєв

2 хв читати
Для призначення нового менеджменту "Укртранснафти" треба змінити постанову Кабміну - Коболєв

Для відбору і призначення нового менеджменту ПАТ "Укртранснафта" треба внести зміни до постанови Кабміну, що регламентує цей процес, заявив голова НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв в ефірі "5 каналу".

"Його (новий менеджмент "Укртранснафти" - ІФ) треба обрати на прозорому конкурсі. Він стартував. На жаль, процедура цього конкурсу потребує змін, вона не є ідеальною. Є постанова Кабміну, яку необхідно змінювати. Ми сподіваємося, що це буде зроблено найближчим часом, і цей менеджмент буде обрано, призначено", - сказав він.

За інформацією А.Коболєва, рішення про усунення Олександра Лазорка від управління "Укртранснафтою" оскаржено в суді, проте остаточного вердикту наразі немає, і воно залишається чинним.

Голова "Нафтогазу" стверджує, що О.Лазорка був завчасно, ще до відсторонення, попереджено про претензії "Нафтогазу".

"Менеджмент "Укртранснафти" було попереджено, які саме претензії "Нафтогаз" має до керівництва... У "Нафтогазу" є абсолютно конкретні претензії в частині договору про зберігання нафти (викачаної з трубопроводів технологічної нафти - ІФ) на потужностях "Укртатнафти", яка належить групі "Приват". Саме цей договір, саме вартість цих послуг стала головною причиною для відсторонення пана Лазорка - він про це знає", - сказав А.Коболєв.

За його словами, "Нафтогаз" вважає вартість контракту на зберігання технологічної нафти завищеною.

У момент конфлікту навколо зміни керівництва "Укртранснафти", як заявив голова "Нафтогазу", він і прем'єр-міністр Арсеній Яценюк були відсутні в Києві з об'єктивних причин - провадили переговори щодо газу в Брюсселі.

Як зазначив А.Коболєв, запис його телефонної розмови з Ігорем Коломойським, оприлюднений в Інтернеті в розпал конфлікту, не стосується "Укртранснафти".

"Цій розмові понад шість місяців. У нас були спірні ситуації стосовно деяких об'єктів групи "Приват", які вчасно за газ не розраховувалися, і ми дійсно провадили важкі переговори про те, щоб вони почали платити гроші. Сама розмова не є свіжою", - сказав голова "Нафтогазу". Він додав: "У пана Коломойського є деякі претензії, не можна сказати, що всі вони безпідставні... Його претензії базуються, якщо ми говоримо про "Укрнафту", на вартості газу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА