15:56 22.03.2015

Аваков: Нардеп із коаліції намагався вступитися за затриманих контрабандистів, причетних до загибелі офіцера СБУ у Волновасі

2 хв читати
Аваков: Нардеп із коаліції намагався вступитися за затриманих контрабандистів, причетних до загибелі офіцера СБУ у Волновасі

Під час розслідування подій у Волновасі (Донецька обл.), коли під час затримання фур із контрабандою, що прямували на територію "ДНР", було розстріляно офіцера СБУ, в Донецькій і Дніпропетровській областях затримано 11 осіб, і за них намагався заступитися народний депутат України, інформує глава МВС України Арсен Аваков.

"Спеціальна операція МВС, СБУ і Генпрокуратури привела до затримання на цей момент уже 11 учасників бандформування, зокрема чотирьох, які безпосередньо брали участь в інциденті, що призвів до загибелі офіцера СБУ. Вісьмох учасників банди затримано в Дніпропетровську, інших - на території Донецької області" - написав А.Аваков у своєму "Фейсбук" у неділю.

У результаті обшуків правоохоронці вилучили незаконний збройний арсенал, зокрема 9 автоматів, кулемет РПК, 6 гранатометів, гранати і патрони в цинках.

За словами міністра, правоохоронці й далі розшукують учасників бандформування. "Оголошений спеціальний режим Перехоплення. Слідчі й оперативні дії тривають", - написав він.

Водночас А.Аваков повідомив, що "в захист затриманих негайно "вписався" один з нардепів коаліції".

"Навмисно поки що не називаю прізвище, тим паче, що значення цьому ні я, ні глава СБУ, ні генпрокурор не надаємо. Потрібно буде - буде негайне подання до Верховної Ради на зняття депутатської недоторканності й арешт. У цьому тяжкому злочині, у складі системно організованої бандитської групи, що вбиває українських офіцерів, заради наживи, - ніякої різниці між бандитом зі зброєю і бандитом з депутатським значком немає! Навіть у разі, коли він депутат парламенту від фракції, що входить до складу правлячої коаліції", - заявив глава МВС України.

Як повідомлялося, 21 березня начальник ГУ МВС України в Донецькій області В'ячеслав Аброськін повідомив, що невідомі розстріляли у Волновасі (Донецька обл.) співробітника СБУ.

"Сьогодні вранці, на одній з вулиць Волновахи, невідомі з автоматичної зброї розстріляли співробітника СБУ. Постраждалий від поранень помер у машині швидкої допомоги", - написав він на сторінці у Фейсбук у суботу.

Пізніше заступник начальника ГУ МВС України в Донецькій області Ілля Ківа повідомив, що деяких підозрюваних у розстрілі співробітника СБУ у Волновасі вже затримано, а особи інших встановлюють.

"Виконували запобігання контрабанді через волноваський блокпост... Було затримано машину, у цієї машини був супровід, який і підрізав автомобіль із співробітниками міліції та СБУ. Стався конфлікт, під час якого загинув (співробітник - СБУ) ", - повідомив І.Ківа

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 119 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 34 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила п’ять ракетних і 105 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація завдала ударів по 13 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні два кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ППО ліквідувала 13 ударних БПЛА у двох областях України

4 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Завершується судовий розгляд у справі Google щодо порушення антимонопольного законодавства

Кличко: сильної, демократичної та безпечної Європи без України як рівноправного партнера бути не може

USAID анонсувала пакет допомоги аграрному сектору України на $60 млн

G-7 розглядає план надання Україні допомоги в розмірі 50 мільярдів доларів за ініціативою США

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА