17:29 06.03.2015

Майже 9 га лісу, що належав Януковичу в межах Сухолуцкої сільради, повернуто у держвласність - прокуратура

2 хв читати
Майже 9 га лісу, що належав Януковичу в межах Сухолуцкої сільради, повернуто у держвласність - прокуратура

Апеляційний суд Київської області повернув у державну власність 8,8 га землі лісового фонду в межах Сухолуцької сільської ради, що належали Віктору Януковичу.

"Апеляційний суд Київської області задовольнив апеляційну скаргу прокуратури області та скасував незаконне рішення Вишгородського районного суду, яким відмовлено у поверненні в державну власність 8,8 га земель лісового фонду в адміністративних межах Сухолуцкої сільської ради Вишгородського району вартістю понад 5,2 млн грн", - повідомляє в п'ятницю прес-служба прокуратури Київської області.

В обласній прокуратурі роз'яснили, що суд апеляційної інстанції скасував розпорядження Київської облдержадміністрації, Вишгородської райдержадміністрації про вилучення, надання у власність та подальшу зміну цільового призначення земельних ділянок лісового фонду і витребував із незаконного володіння ТОВ "Дім лісника" земельну ділянку площею 8,8 га на користь держави.

Підставою для подання прокуратурою відповідного позову стали виявлені порушення з боку Київської ОДА та Вишгородської райдержадміністрації під час розпорядження земельними ділянками.

Так, Київська ОДА вилучила з постійного користування Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства земельні ділянки лісового фонду в адміністративних межах Сухолуцької сільради і змінила їх цільове призначення на землі сільськогосподарського призначення, а Вишгородська райдержадміністрація передала їх у власність 14 громадянам для ведення особистого сільського господарства. Потім ці громадяни здійснили відчуження зазначених ділянок на користь ТОВ "Дім лісника", якому обласна адміністрація у 2009 році змінила цільове призначення на землі для будівництва і обслуговування готельно-ресторанного комплексу. На зазначених землях розташована резиденція В.Януковича "Акація", наголосили в прокуратурі.

"Однак, згідно із законодавством, повноваження з вилучення земель лісового фонду належать виключно до компетенції Кабінету Міністрів України", - звернули увагу в облпрокуратурі.

Наразі прокуратура області вживає заходів щодо виконання рішення суду та повернення державі земельної ділянки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА