13:05 03.03.2015

Прокуратура проводить обшук у ДАІ Києва

1 хв читати
Прокуратура проводить обшук у ДАІ Києва

Прокуратура проводить обшук у приміщенні Державтоінспекції Києва в рамках розслідування кримінального провадження про необґрунтоване притягнення до адміністративної відповідальності активістів Автомайдану, повідомляє прес-служба прокуратури міста.

"Слідчі столичної прокуратури спільно з працівниками УСБ ГУМВД України ст. Києві проводять обшук у приміщенні Головного управління ДАІ в м. Києві (вул. Сім'ї Хохлових, 5). Слідчі дії здійснюються у рамках кримінального провадження щодо керівників і співробітників столичної Державтоінспекції за фактами неправомірного притягнення до адміністративної відповідальності активістів громадського руху "Автомайдан" та інших учасників мирних акцій протесту", - зазначено в повідомленні.

У повідомленні прес-служби йдеться про те, що слідчі вилучають комп'ютери, на яких складалися рапорти щодо активістів. "Також ми шукаємо документи, які би підтверджували, що керівництво ДАІ примушувало підлеглих здійснювати незаконні дії, а саме: складати неправдиві протоколи щодо учасників протестних акцій", - наводить прес-служба начальника слідчого відділу столичної прокуратури слова Віталія Бровка.

Прес-служба також нагадує, що слідчий відділ прокуратури Києва направив до суду 15 обвинувальних актів щодо співробітників столичної Державтоінспекції, які протиправно притягали до адміністративної відповідальності водіїв-учасників Автомайдану.

Правоохоронцям інкримінують скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (службова підробка) і ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА