17:31 29.01.2015

Друге засідання комісії з проблем гірників відбудеться в п'ятницю - Волинець

2 хв читати
Друге засідання комісії з проблем гірників відбудеться в п'ятницю - Волинець

Друге засідання комісії з проблем вугледобувних підприємств, створеної за дорученням прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, відбудеться в п'ятницю, повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" голова Незалежної профспілки гірників Михайло Волинець.

"Перше засідання вдалося провести сьогодні лише під вечір. Представник МЕРТ так і не з'явився, а представники Мінфіну та Мінсоцполітики не орієнтувалися в питанні ... Друге засідання буде завтра в 12:00. У будь-якому разі, важливо провести - там будуть не лише представники міністерств, але й учасники енергоринку, НКРЕКУ, ДТЕК. Можливо, вдасться домовитися про те, щоб все-таки брали вугілля львівсько-волинського басейну, а не закуповували паливо аналогічної якості за кордоном. Депутати почнуть роботу над можливими змінами в держбюджет", - сказав він.

За словами М. Волинця, серед вимог шахтарів, які раніше провели пікет Кабінету Міністрів України: виплата заборгованості із заробітної плати за 2014 рік та стабільна оплата праці в 2015 році, повернення держдотацій для шахт і пільг для шахтарів. Крім того, гірники вимагають збалансувати платежі на енергоринку.

За даними М. Волинця, на сьогодні генерувальні компанії заборгували держшахтам близько 1 млрд грн. Крім того, голова НПГУ вважає неприйнятною ситуацію, за якої замість використання вітчизняного вугілля марки Г, Україна в нічні періоди імпортує "надлишкову" електроенергію з Росії. "Замість того, щоб платити своїм шахтарям, ми віддаємо гроші країні-агресору", - резюмував він.

Як повідомлялося, 28 січня під будівлею Кабінету Міністрів відбувся пікет близько 300 шахтарів, які вимагали підтримати вугільну промисловість і забезпечити її працівникам соціальні гарантії.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив створити погоджувальну комісію за участю профспілок шахтарів та керівництва шахт з метою затвердження програми реформування вугільної промисловості.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА