17:00 27.01.2015

"ЛУКОЙЛ" направив до СБУ України позицію щодо ситуації навколо ПК

2 хв читати
"ЛУКОЙЛ" направив до СБУ України позицію щодо ситуації навколо ПК

НК "ЛУКОЙЛ направила до Головного слідчого управління Служби безпеки України офіційного листа, в якому викладено позицію компанії щодо ситуації, що склалася навколо її діяльності на території України, йдеться в повідомленні прес-служби російської компанії.

У зверненні, зокрема, зазначено, що міжнародна діяльність "ЛУКОЙЛа" налічує більше 20 років. "Компанія представлена майже в 50 країнах світу. Її основним і незмінним принципом була, є та буде безкомпромісна відповідальність перед міжнародним правом і національним законодавством країни перебування. Свою діяльність "ЛУКОЙЛ" провадить у суворій відповідності із законом. Свідченням цього є бездоганна репутація компанії, яку вона заслужила у контрагентів, інвесторів та клієнтів", - уточнює НК.

"ЛУКОЙЛ" зацікавлений у якнайшвидшому розслідуванні цієї справи для забезпечення повного, всебічного та об'єктивного з'ясування всіх її фактичних обставин, заявляє НК. "Компанія готова активно співпрацювати з правоохоронними органами та надавати необхідну інформацію стосовно її діяльності на території України", - повідомляє прес-служба "ЛУКОЙЛа".

При цьому компанія зазначає, що від української сторони офіційні повідомлення на адресу "ЛУКОЙЛа" не надходили, якщо не зважати на інформаційне повідомлення, оприлюднене на сайті СБУ 16 січня 2015 року.

Раніше Служба безпеки України заявила, що підприємства, що входять до групи компаній "ЛУКОЙЛ" і "СЄПЕК", грубо порушили вимоги чинного законодавства під час імпорту нафтопродуктів із подальшою їх реалізацією на території України та використанням отриманих коштів для фінансування самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік".

Як написав радник глави СБУ Маркіян Лубківський на сторінці в соціальних мережах, "під час розслідування було встановлено, що протягом 2013-2014 рр. посадові особи "ЛУКОЙЛу" через морські термінали Феодосії, Херсона, Ізмаїла, Миколаєва та Одеси, а також через пункти пропуску на нашому західному кордоні і через кордон із Білоруссю поза митним контролем із використанням підконтрольних суб'єктів господарювання (ВАТ "ЛУКОЙЛ", ПІІ "Лукойл-Україна", Одеський нафтопереробний завод, ТОВ "Перша паливна компанія" та ін.) організували контрабанду та реалізацію понад 2 млн тонн (!) нафтопродуктів на загальну суму близько $2 млрд".

За його даними, незаконно отримані доходи під прикриттям фіктивних договорів перераховували на рахунки підконтрольних підприємств. Потім незаконно отримані кошти спрямовували на фінансування "ДНР" і "ЛНР".

За цим фактом головне слідче управління СБУ відкрило кримінальне провадження за ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), 258-5 (фінансування тероризму) КК України.

"ЛУКОЙЛ" відкидає звинувачення в неправомірності дій його дочірніх компаній на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Окупанти за добу завдали 1 ракетного й 40 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Умєров поінформував главу Пентагону про поточну ситуацію на фронті

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА