14:24 10.12.2014

Папа Римський солідарний з українським народом - спецпредставник Ватикану

2 хв читати
Папа Римський солідарний з українським народом - спецпредставник Ватикану

Папа Римський Франциск солідарний з українським народом та молиться за нього, заявляє спеціальний представник Ватикану та Папи Римського кардинал Крістоф Шенборн.

"Бажання Святішого Отця очевидні - необхідно робити конкретні кроки для встановлення миру в Україні та використовувати всі способи і заходи, щоб цей мир настав уже сьогодні", - сказав К.Шенборн журналістам у Києві в середу.

Він наголосив, що перебуває з візитом в Україні, "щоб передати солідарність Папи Римського з народом України, який сьогодні страждає".

За словами К.Шерборна, Папа Римський Франциск "щодня молиться за Україну, молиться за біженців, які страждають, молиться за поранених, молиться за всіх, незалежно від того, яку релігію вони представляють, незалежно від національності, мови, молиться за всіх людей України".

Відповідаючи на запитання, чи планується візит Папи Римського в Україну. К.Шерборн сказав: "Я думаю, що важливо його запросити і запитати його про такий візит". При цьому К.Шерборн наголосив, що, на його думку, візит понтифіка в Україну був би дуже важливим.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", К.Шенборн зустрівся з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, серед яких не було представника Української православної церкви (Московського патріархату).

"Це було заплановано, це було оголошено, і всіх було запрошено на цю зустріч", - зазначив К.Шенборн.

У свою чергу голова УПЦ Київського патріархату Філарет сказав журналістам, що йому не відома причина, з якої на зустріч зі спецпредставником Ватикану не прийшли представники УПЦ (МП).

"Ми не знаємо, чому не було сьогодні на зустрічі з високоповажним кардиналом представників Московського патріархату. Але вони мали бути, тому що є членами Всеукраїнської ради церков", - сказав Філарет журналістам.

За його словами, представники УПЦ (МП) уперше не взяли участі в заході Ради церков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові щонайменше один постраждалий унаслідок нічного обстрілу

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

ВИБУХИ В ХАРКОВІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Кулеба привітав естонського депутата Крісто Ене Вага, який приїхав до Києва з Таллінна на велосипеді

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА