11:58 01.12.2014

Яценюк сподівається на закупівлю 120 км труби для реконструкції ГТС за гроші ЄІБ та ЄБРР в українського виробника

1 хв читати
Яценюк сподівається на закупівлю 120 км труби для реконструкції ГТС за гроші ЄІБ та ЄБРР в українського виробника

Прем'єр України Арсеній Яценюк сподівається на перемогу українських виробників на тендері з постачання труби для заміни 120 км газопроводу в рамках проекту реконструкції магістрального газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, фінансованого коштом Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) та Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР).

"Після реалізації цього проекту ми цілком замінимо 120 км труби. Там буде нова труба, що дасть можливість нам придбати цю трубу на конкурсних умовах, я сподіваюся, в українського виробника, що додатково підігріє українську економіку", - заявив прем'єр на церемонії укладання кредитної угоди в Києві в понеділок.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України 22 жовтня своїм розпорядженням №1143-р погодив залучення до EUR150 млн у ЄІБ і до $200 млн у Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) на модернізацію газоопроводу Уренгой-Помари-Ужгород. Згідно з документом, ці кошти держава готова видати оператору ГТС "Укртрансгазу" для реалізації проекту у вигляді субкредиту під 2% річних від обраної та неоплаченої суми.

Розрахований на чотири роки проект передбачає заміну 119 км газопроводу діаметром 1400 мм і модернізацію двох газокомпресорних станцій.

Виробником труб великого діаметру для магістральних газопроводів в Україні є підконтрольний гірничо-металургійній групі "Метінвест" Харцизький трубний завод (ХТЗ, Донецька обл.), розташований на захопленій сепаратистами території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА