19:03 28.11.2014

Порошенко вимагає підвищення ефективності роботи прокуратури

1 хв читати

Президент України Петро Порошенко вимагає підвищення ефективності роботи прокуратури у боротьбі з корупцією, розслідування резонансних кримінальних проваджень та злочинів проти активістів Майдану, повідомляє прес-служба глави держави.

"Суспільство сьогодні має серйозні претензії до Генеральної прокуратури, до місцевих прокуратур і до повільного реформування вашої структури", - відзначив під час зустрічі з представниками прокуратури, присвяченої Дню працівника прокуратури.

За його словами, основними недоліками є: затягування розслідування резонансних кримінальних справ; уникнення покарання високопосадовими особами; неповернення вкрадених державних коштів; перебування на посадах прокурорів, які заплямували себе корупційними діями. Президент також зажадав завершення розслідування трагічних подій на Майдані. Глава держави зазначив, що в цьому питанні не може бути амністії чи якихось домовленостей.

"Органи прокуратури мають знаходити жорстку оцінку фактам зловживань, перевищення влади, корупції, передусім серед державних службовців. Більшої уваги потребують законність проведення закупівель за державні кошти, незаконні оборудки з земельними ресурсами", - наголосив П.Порошенко.

Він також закликав удосконалити інформаційну роботу Генпрокуратури. "Сміливо виносьте сміття з хати, перед капітальним євроремонтом очищайте наш дім від корупціонерів і злочинців. І активніше розповідайте суспільству про результати своєї роботи", - сказав президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

У Фінляндії перешкоди GPS посилилися, коли почалися атаки українських БПЛА на енергетичну інфраструктуру РФ

5 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Держустанови та політичні партії Польщі зазнали нападу російських хакерів - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА