14:20 24.11.2014

РФ припинила постачання в Україну енергетичних марок вугілля - джерело

2 хв читати
РФ припинила постачання в Україну енергетичних марок вугілля - джерело

Росія припинила постачання в Україну вугілля енергетичних марок, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело на ринку.

За словами співрозмовника агентства, відвантаження припинено з вечора 21 листопада, при цьому терміни відновлення постачання не відомі.

У прес-службі Міністерства енергетики та вугільної промисловості агентству "Інтерфакс-Україна" цю інформацію наразі не коментують. У прес-службі компанії "ДТЕК", яка на сьогодні є найбільшим імпортером енергетичного вугілля з РФ, повідомили, що нададуть коментар пізніше.

Як повідомлялося, дефіцит окремих енергетичних марок вугілля (пісні та антрацит) виник в Україні внаслідок конфлікту на Донбасі, де вугілля цих марок переважно видобували і де нині на складах лише державних шахт перебуває близько 2 млн тонн такого вугілля.

У Міненерговугілля оцінюють необхідність в імпорті 1-1,2 млн тонн вугілля цих марок на місяць, з яких державному "Центренерго" необхідно близько 330-350 тис. тонн.

У зв'язку з цим Україна налагодила імпорт вугілля з РФ та ПАР. Зокрема, до кінця 2014 року на ТЕС "Центренерго" планувалося поставити 250 тис. тонн вугілля з ПАР за ціною $86/тонна ($110-112/тонна з урахуванням витрат на вантаження-розвантаження судна, транспортування та інші витрати). Крім того, укладено контракти на постачання до кінця поточного року 509 тис. тонн вугілля російського походження за ціною $80/тонна (без урахування витрат на доставку). Також укладено договори на постачання вугілля українського походження обсягом 320 тис. тонн за ціною 850 грн/тонна (без ПДВ і витрат на транспортування).

Генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко 14 листопада повідомив журналістам, що енергохолдинг цього року має намір імпортувати з РФ близько 2,6 млн тонн вугілля дефіцитних нині в країні енергетичних марок. За його словами, на середину листопада "ДТЕК" уже імпортувала з РФ 1,3 млн тонн енергетичного вугілля.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА