12:24 09.07.2014

Жителі Донбасу в Дніпропетровській області створили батальйон "Шахтарськ"

2 хв читати

У Дніпропетровську в середу склав присягу на вірність українському народу батальйон патрульної служби особливого призначення ГУ МВС "Шахтарськ", повідомляє прес-служба Дніпропетровської облдержадміністрації.

Батальйон на 95% складається з жителів Донецької та Луганської області. Підрозділ нараховує 156 солдатів, 5 з них - жінки.

Уже за кілька днів вони вирушать до зони проведення АТО.

"Присяга - дійсно дуже хвилююча подія, адже на Дніпропетровщині сформовано батальйон із жителів Донецької та Луганської області - патріотів, які хочуть визволяти рідну землю", - сказав заступник голови облдержадміністрації Борис Філатов.

Перед тим, як стати солдатами нового батальйону, всі претенденти пройшли кадрову комісію МВС та медичне обстеження, потім уже в складі батальйону пройшли спеціальну підготовку, зазначають у прес-службі.

"Ці хлопці захищатимуть нашу країну, її цілісність та єдність. Їхнє завдання - не перемагати людей Донбасу, їхнє завдання - принести мир на Донбас, щоб звідти пішли люди зі зброєю, які тероризують, грабують і знищують народ", - сказав під час присяги радник міністра внутрішніх справ Антон Грищенко.

За його словами, батальйон не братиме участі в штурмах, його солдати забезпечуватимуть громадський порядок після зачистки міст, контролюватимуть блокпости, обіг зброї та боєприпасів.

Керівник батальйону Руслан Онищенко, який провадив бізнес у Торезі та Сніжному, але залишив рідний дім через збройний конфлікт, подякував керівництву області за можливість "сформувати батальйон із професійним підходом".

"Ми вдячні за те, що нам дали змогу піти та захистити свою землю - наші будинки, вулиці, ті місця, де гуляли наші діти", - зазначив командир батальйону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА