12:00 02.07.2014

Представники "ЛНР" не висували окремих вимог щодо звільнення журналістів "Громадського TV" - Стець

1 хв читати

Представники самопроголошеної "Луганської народної республіки" не висували окремих вимог щодо звільнення журналістки "Громадського TV" Анастасії Станко та оператора Іллі Безкоровайного, повідомив керівник групи зі звільнення журналістів, народний депутат Юрій Стець.

"У них вимоги, як і були перед тим: їхнє бачення ситуації, яким має бути Донбас. Ці вимоги загальні. Вони не стосуються окремих заручників, які у них у полоні, чи то журналістів, чи то спостерігачів ОБСЄ. У них одна вимога", - сказав Ю.Стець журналістам у вівторок в Ізюмі Харківської області.

Водночас він відмовився повідомляти додаткову інформацію, пославшись на те, що це може зашкодити переговорам щодо звільнення журналістів.

За інформацією Ю.Стеця, А.Станко та І.Безкоровайний перебувають у Луганську. "Вони перебувають в одній із захоплених будівель міста Луганська. Знаю, що вони живі-здорові", - сказав депутат.

Раніше у вівторок представник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони України Андрій Лисенко повідомив, що А.Станко та І.Безкоровайний живі і тривають переговори про їх звільнення.

Про затримання озброєними представниками "ЛНР" журналістки А.Станко і телеоператора повідомило "Громадське TV". Пізніше голова "ЛНР" Валерій Болотов заявив, що затриманих "обвинувачують у шпигунстві та пособництві українській владі".

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович висловила обурення затриманням журналістів "Громадське TV" у Луганській області та закликала їх звільнити.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА