10:57 14.05.2014

Голова КМДА звільнив керівника Київського метрополітену

2 хв читати

Голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко звільнив з посади керівника комунального підприємства "Київський метрополітен" Володимира Федоренка.

Як повідомив В.Бондаренко в ефірі "Еспресо-TV", керівником столичного метрополітену буде призначено іншу особу з досвідом роботи в цій сфері. Водночас він не уточнив кандидатури.

"Мене що здивувало: наприклад, проведення тендера на купівлю запчастин - є дві фірми, одна виробляє запчастини і продає їх, інша у них купує та перепродає. Так от, цікавим чином тендер було проведено і договір було укладено з тією фірмою, яка перекупила у виробника, і місто заплатило за ці запчастини на 35% дорожче, а там - близько 70 млн грн, і це прямі збитки міському бюджету", - сказав голова КМДА.

Як вважає В.Бондаренко, нині витратні показники метрополітену занадто завищені, що впливає на прогнозовану вартість проїзду.

"Нам говорили - 3,05 грн, а я говорю - ні. Ми у 2 грн укладемося, тому що якби не крали на закупівлях, якби реклама приносила дохід, і метрополітен не в кишеню збирав гроші за торгівлю в павільйонах, тоді були б зовсім інші економічні показники", - констатував голова КМДА.

В.Федоренка було призначено виконувачем обов'язків начальника Київського метрополітену 6 серпня 2010 року. 27 жовтня того самого року затверджено на посаді керівника.

Київський метрополітен представлений трьома лініями та об'єднує 52 станції. Експлуатаційна довжина ліній становить 69,648 км. Парк пасажирських вагонів нараховує 794 вагони. Середньодобовий показник перевезень на початок 2014 року становив 1,47 млн пасажирів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА