12:57 13.05.2014

Прокуратура вимагає навести лад із МАФами в Києві, голова КМДА пропонує їх паспортизувати чи знести бульдозером

2 хв читати

Голова Київської міськдержадміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко заявляє, що всі малі архітектурні форми (МАФ) у Києві скоро матимуть паспорти, а кіоски без документації будуть знесені.

Виступаючи на міжвідомчій нараді у вівторок, прокурор Києва Микола Герасим’юк звернувся до присутніх представників столичної влади: "Закликаю вас, шановні представники органів місцевої влади, посилити вимоги до працівників - навести порядок в організації розміщення тимчасових споруд. Невже вам самим приємно бачити столицю з хаотично встановленими тимчасовими спорудами, які заповнили виходи з метрополітену, зупинки громадського транспорту, прибудинкові території, тротуари, парки, сквери?".

У свою чергу, В.Бондаренко на нараді розповів, що влада Києва докладає всіх зусиль, щоб у столиці МАФи були упорядковані. "Частина МАФів мали дозвіл на встановлення, були документально оформлені. Біля метрополітену стоять ще МАФи. Частину з них ми не маємо права чіпати, тому що є судові рішення - суд заборонив їх зносити. Там, де це можна - ми це зробили, знесли. Це біля метро "Університет", "Золоті ворота"", - зазначив він.

Голова міськадміністрації назвав "хворобою Києва" торгівлю на колесах. "Візки, "равлики" де хочуть, там і стоять", - сказав він, додавши, що звертався з цього приводу в Державтоінспекцію, але належної співпраці не побачив.

"Сьогодні буде звільнений з роботи керівник метрополітену, який не працює в цьому напрямку. Але від нього менше залежить, це скоріше лінійна міліція. Коли я заходжу в метро і питаю бабусю, яка стоїть на сходинках, чому вона тут торгує, вона відповідає, що лейтенанту Колі заплатила за півроку вперед. Місце на сходах коштує 50 грн, а ліва сторона - 75 грн, тому що там по ходу руху, це краще", - розповів голова КМДА.

Він звернув увагу на те, що наведення порядку в столиці залежить від взаємодії всіх відповідних структур.

У цьому контексті Бондаренко повідомив, що ініціює паспортизацію МАФів. "Ми підійдемо з іншого боку до вирішення цієї проблеми. Сьогодні ми запустимо через Київський міський дозвільний центр спеціальні документи - щоб кожна мала архітектурна форма мала паспорт. Якщо не буде паспорта - будемо бульдозером їх зносити, незважаючи ні на що", - заявив голова КМДА.

За його словами, ці документи будуть передані в люстрац ійний комітет із суддів, Ради суддів, Міністерство юстиції. "Тобто, те, що ми можемо, ми робимо і будемо робити", - підсумував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА