13:08 24.04.2014

СБУ затримала двох диверсантів з групи "Стрілка"

2 хв читати
СБУ затримала двох диверсантів з групи "Стрілка"

Служба безпеки України затримала двох осіб, які входили в диверсійну групу полковника Головного розвідуправління Генштабу Збройних сил Росії Ігоря Стрєлкова, відомого спецслужбі під позивним "Стрілок".

"У рамках антитерористичної операції 23 квітня СБУ затримала двох особливо небезпечних злочинців, які входили в диверсійну групу Стрєлкова", - повідомила в четвер на брифінгу в Києві керівник прес-центру СБ України Марина Остапенко.

За її словами, затриманий громадянин П." брав участь у координації кримського осередку партії "Русское единство" і членів розвідувально-диверсійної групи ГРУ Генштабу ЗС РФ, керівником якої є І.Стр є лков, організував захоплення адмінбудівель в Артемівську та Слов'янську Донецької області.

Остапенко додала, що зазначена особа також відповідала за постачання вогнепальної зброї особам, які були задіяні в екстремістських діях.

Керівник прес-центру зазначила, що з 7 до 20 жовтня цей чоловік перебував у Криму, де пройшов відповідний інструктаж за участю російських спецслужби і дипломатів генконсульства РФ у Сімферополі щодо подальшої роботи із дестабілізації ситуації в південно-східних регіонах України.

"Другий затриманий - це громадянин Росії "С.", який в'їхав на територію України, використовуючи як прикриття паспорт громадянина України", - розпові ла вона.

Остапенко наголосила, що "аналіз даних свідчить, що затриманий "С." може бути технічним спеціалістом, який відповідає за шифрован ий зв'язок і з центром і користується позивним "Ластівка", володіє важливою інформацією про діяльність диверсантів в Україні.

За словами керівника прес-центру, після затримання зазначених осіб люди з їхнього оточення намагалися перехопити автомобіль, в якому транспортували затриманих.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА