16:03 14.02.2014

Аграрні асоціації України закликають ВР захистити внутрішній ринок цукру

2 хв читати
Аграрні асоціації України закликають ВР захистити внутрішній ринок цукру

Всеукраїнський аграрний форум звернувся до народних депутатів із проханням не допустити зниження ввізного мита на цукор-сирець і скасування квот на виробництво й постачання цукру на внутрішній ринок (квота "А"), як це пропонується в законопроекті №4107.

Під відповідним зверненням підписалися Українська аграрна конфедерація, Аграрний Союз України, Національна асоціація цукровиробників "Укрцукор", Український клуб аграрного бізнесу, Асоціація фермерів і приватних землевласників України.

"У результаті ухвалення таких легковажних законодавчих пропозицій значна кількість підприємств цукрової та суміжних галузей буде змушена назавжди припинити свою роботу, скоротивши сотні тисяч працівників. Буде зупинено виробництво промислової продукції в суміжних галузях, що постачають буряково-цукровому комплексу матеріально-технічні ресурси на суму понад 8 млрд грн. А державний бюджет України щорічно втрачатиме близько 1 млрд грн надходжень від цукровиробників", - ідеться в листі.

Як зазначають автори звернення, ініціатива депутатів призведе до того, що половина цукру на українському ринку буде іноземного походження, на його закупівлю Україна витратить близько $400 млн. Крім того, ухвалення без будь-яких компенсаторів таких норм щодо імпорту цукру ще більше ослабить позиції України в СОТ.

"Їхня мета (депутатів - ІФ) - безмитно завозити в Україну не лише цукор-сирець, а й білий цукор, що загрожує остаточному знищенню без перебільшення національного надбання - цукрової галузі України", - вважають аграрні асоціації. Вони закликають Верховну Раду законодавчо підтримувати галузь, захищаючи інтереси українського виробника.

Як повідомлялося, народні депутати Володимир Пилипенко та Олег Кулініч (Партія регіонів) 6 лютого зареєстрували в парламенті законопроект, яким пропонують скасувати держрегулювання виробництва та реалізації цукру: відмовитися від квот на виробництво цукру на внутрішній ринок, встановлення мінімальних цін на цукор і цукровий буряк, скоротити з 50% до 5% ввізні мита на цукор-сирець і тростинний цукор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

Ворог розширив зону активних бойових дій майже на 70 км - Сирський

Ситуація у Вовчанську контрольована, тривають заходи з посилення оборонних позицій - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА