19:26 13.02.2014

Власні вкладення інвесторів у будівництво арен до Євробаскету-2015 перевищили 339 млн грн - Вілкул

2 хв читати

Інвестори споруджуваних багатофункціональних спортивних споруд у рамках підготовки та проведення в Україні фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу на сьогодні вклали понад 339 млн грн власних коштів у будівництво цих об'єктів.

Такі дані повідомила прес-служба в. о. віце-прем'єр-міністра України та секретаря Координаційного комітету з підготовки до Євробаскет-2015 Олександра Вілкула в четвер.

У повідомленні з посиланням на О.Вілкула також зазначено, що у зв'язку із затвердженим урядом порядком компенсації державою відсотків за кредитами під будівництво до Євробаскету-2015 арен майбутнім власникам об'єктів рекомендується у найкоротші терміни завершити підготовку необхідних документів для отримання такої компенсації.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України постановою №37 від 3 лютого затвердив порядок та умови здійснення часткового відшкодування процентних витрат за запозиченнями, залученими для будівництва арен до Євробаскету-2015.

Згідно з документом, відшкодуванню підлягає сума нарахованих і фактично сплачених позичальником процентних витрат у розмірі 14,3% процентної ставки за умови, що сума запозичення не перевищує 75% вартості будівництва об'єкта.

Раніше уряд затвердив Державну цільову соціальну програму підготовки та проведення фінального турніру чемпіонату Європи 2015 року з баскетболу на 2013-2015 рр. орієнтовним обсягом фінансування 13,352 млрд грн. Замовником Держпрограми до Євробаскету-2015 з боку держави виступає Укрєвроінфрапроект.

Реалізація держпрограми до Євробаскету-2015 передбачає, зокрема, будівництво семи багатофункціональних спортивних арен у Києві, Дніпропетровську, Донецьку, Львові, Одесі та Харкові, а також трьох сучасних універсальних центрів олімпійської підготовки з баскетболу в Україні.

Проекти будівництва арен-претендентів на матчі Євробаскет-2015 реалізують компанії United Basketball Investments (UBI, власник - український бізнесмен Ігор Коломойський, чотири арени в Києві, Львові, Одесі та Дніпропетровську), група компаній "СЄПЕК" ("Східно-європейська паливно-енергетична компанія", власник - український бізнесмен Сергій Курченко, арена в Харкові), група компаній DeVision (власник - український бізнесмен Дмитро Буряк, арена в Києві) та хокейний клуб "Донбас" (президент ХК - народний депутат України Борис Колесніков, арена в Донецьку).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА