17:35 06.02.2014

Водій маршрутки, що в'їхала під потяг на Сумщині, визнав свою провину - прокуратура

3 хв читати

Водій маршрутки визнав, що порушив правила дорожнього руху під час перетину залізничного переїзду в Сумській області 4 лютого, що призвело до загибелі 12 пасажирів.

Як повідомляє прес-служба прокуратури Сумської області в четвер, за результатами медичного обстеження водій був тверезий.

"За результатами медичного обстеження в крові громадянина Л. не було виявлено вмісту алкоголю і наркотичних речовин. Під час допиту свою провину він визнав", - йдеться в повідомленні прес-служби.

За попередніми даними, причиною трагедії стало ігнорування водієм маршрутного автобуса правил дорожнього руху, оскільки він не зреагував на попереджувальний світловий і звуковий сигнал семафора і продовжив рух залізничним полотном.

Також з'ясувалося, що з перевізником, якому належала маршрутка, водій співпрацює з листопада минулого року, але займався ремонтними роботами, а на цьому маршруті працював другий день і був на випробувальному терміні. Перевізник підтвердила, що з водієм ще не встигла укласти трудовий договір, оскільки хотіла остаточно переконатися в тому, що він здатний виконувати роботи з перевезення пасажирів. Під час перевірки також встановлено, що у водія були необхідні документи, а саме посвідчення водія з відкритою відповідною категорією.

У прокуратурі повідомили, що під час допиту водій маршрутки пояснив свій учинок тим, що його відволікло яскраве сонце і сільськогосподарська техніка, що стояла за залізничним переїздом, а тому не побачив небезпеки, що насувається. Звуковий сигнал машиніста він почув вже коли був за п'ять метрів від локомотиву, проте все одно спробував проскочити через переїзд.

За словами водія, від потужного удару його та ще кількох пасажирів викинуло з автобуса. Під час допиту він повідомив, що відразу підбіг до постраждалих, щоб надати першу допомогу, а також намагався витягти постраждалих з-під уламків розбитої маршрутки. Після цього його затримали працівники Державтоінспекції в Сумській області.

У прокуратурі нагадали, що водію повідомлено про підозру у вчиненні кримінального злочину, передбаченого ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил дорожнього руху або експлуатація транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинили загибель кількох осіб).

Слідчі дії тривають, призначено низку експертиз, які допоможуть встановити всі обставини трагедії.

Хід слідства контролює прокуратура Сумської області.

Як повідомлялося, 4 лютого близько 15.00 на залізничному переїзді поблизу сіл Білани та Вири Білопільського району Сумської області сталося зіткнення дизель-поїзда з рейсовим маршрутним автобусом "Богдан", в якому перебували 18 пасажирів і водій. Унаслідок ДТП загинули 12 людей, ще шістьох госпіталізували з травмами різного ступеня тяжкості.

В "Укрзалізниці" зазначили, що залізничний переїзд, на якому сталася ДТП, був оснащений світлосигнальним обладнанням, і воно працювало. Водія маршрутного автобуса, дії якого, за попередньою інформацією, призвели до трагедії, затримали.

Аварія затримала рух шести потягів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА