15:32 05.01.2014

Від початку року через петарди й недогляд батьків чотири дитини дістали травм у Криму - міліція

2 хв читати

У Криму за чотири дні нового 2014 року до міліції надійшли чотири звернення за фактами отримання тілесних ушкоджень неповнолітніми дітьми, троє з яких дістали травм унаслідок вибуху петард.

Як повідомляє в неділю сектор зв'язків із громадськістю ГУ МВС України в Криму, зокрема, 1 січня до чергової частини Залізничного районного відділу міліції звернулася 31-річна жителька Сімферополя з заявою про те, що 28 грудня 2013 р. близько 15:00 у дворі будинку сусідський хлопчик кинув петарду в її 2-річну дочку. Батьків хлопчика притягнуто до адміністративної відповідальності за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неналежне виконання обов'язків із виховання дитини).

Також 3 січня до міліції Євпаторії надійшло повідомлення про те, що до лікувального закладу доставили 6-річного хлопчика з діагнозом "травматична ампутація нігтьової фаланги пальця руки". Під час перевірки правоохоронці з’ясували, що дитина дістала травми під час вибуху петарди. Коли мати хлопчика продовжувала святкування Нового року, її малолітній син перебував без нагляду у дворі. Де він узяв петарду, ні мати, ні син пояснити не змогли. Стосовно матері дитини також складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 184 КУпАП.

4 січня у Джанкойському районі внаслідок необережного поводження із сокирою постраждав 2-річний хлопчик. Його доправили до лікувального закладу з діагнозом "рубана рана пальця руки, відкритий перелом фаланги пальця". Як з'ясувалося, хлопчик грався на вулиці зі своїм 6-річним братом. Старший намагався рубати дрова сокирою, а молодший йому допомагав. У результаті дитина не втримала сокиру та впустила її на руку своєму молодшому братові. За такі ігри дітей без нагляду дорослих батьків притягнуть до адміністративної відповідальності за ст. 184 КУпАП.

Цього ж дня у Бахчисараї від вибуху петарди постраждала 12-річна дівчинка. Вона дістала термічного опіку кисті руки та обличчя. Вдень вона перебувала на вулиці, коли почула дивний звук, повернулася і встигла прикрити обличчя рукою. Петарда вибухнула просто перед її обличчям. За цим фактом проводиться перевірка.

"Феєрверки, петарди, предмети, що колють і ріжуть, - небезпечна розвага. Міліція Криму закликає усіх бути обережними й уважними. Не залишайте дітей без нагляду", - наголосили в СЗГ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА