19:50 19.12.2013

Дніпропетровські водії трамваїв припинили страйк після початку погашення заборгованості із зарплати

2 хв читати

Близько 200 працівників КП "Дніпропетровський електротранспорт" розблокували в четвер надвечір трамвайне депо та відновили рух на всіх маршрутах обласного центру після того, як казначейство розблокувало рахунки підприємства і на картки робітників почали надходити борги із зарплати за жовтень.

Як розповіла на прес-конференції заступник голови профкому КП "Дніпропетровський електротранспорт" Олена Воліна, проблеми з виплатою зарплати пов'язані з тим, що підприємство фінансується Держказначейством за залишковим принципом.

"Ми фінансуємося за залишковим принципом і не належимо до захищеної статті, а оскільки ситуація з наповненням бюджетів нині не дуже хороша, то страждаємо і ми", - сказала вона.

О.Воліна зазначила, що виплата зарплати за жовтень не вирішить ситуації в цілому, оскільки люди через відсутність коштів були вимушені брати кредити і мають повернути гроші з відсотками.

За словами представників КП, переговори з Держказначейством тривали протягом кількох тижнів, також листи з проханням вирішити ситуацію було відправлено прем'єр-міністрові Миколі Азарову та до Міністерства фінансів.

Загальний борг держбюджету перед підприємством становить 17 млн грн, з яких 5,3 млн грн - зарплата за жовтень і 5,7 млн грн - зарплата за листопад.

Держава винна підприємству ще 14 млн грн за пільгові перевезення пасажирів.

Водночас працівники підприємства попередили, що якщо до кінця грудня вони не отримають зарплати за листопад, їхній страйк буде продовжено.

Як повідомлялося, в четвер о 5-й годині ранку на маршрути Дніпропетровська не вийшов жоден трамвай. Рух було поновлено лише о 16.30.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА