11:14 15.12.2013

Лідера "Братства" Д.Корчинського оголошено у міжнародний розшук - МВС

2 хв читати

Лідера партії "Братство" Дмитра Корчинського оголошено в міжнародний розшук, повідомляється на сайті МВС України.

"Я упевнений, що найближчим часом місцезнаходження цієї особи буде встановлено, і буде вжито відповідних заходів", - сказав начальник департаменту карного розшуку МВС України Василь Паскал.

"Також у нас є інформація, що окремі члени організації Д.Корчинського - це 15 осіб, проживали у нього в офісі, він використовував їх під час проведення найбільш радикально налаштованих акцій",- зазначив керівник карного розшуку.

5 грудня заступник прокурора Києва Сергій Софієв заявив, що Д.Корчинському висунуто підозру за статтею Кримінального кодексу України щодо організації масових заворушень на вул.Банковій 1 грудня, він наразі перебуває в розшуку.

14 грудня начальник Головного слідчого управління МВС України Микола Чинчин повідомив на брифінгу, що Д.Корчинський, якого підозрюють в організації масових заворушень 1 грудня на вул. Банковій, перебуває за кордоном. При цьому він не уточнив, де саме перебуває Д.Корчинський, зазначивши, що тривають оперативні заходи, спрямовані на його затримання.

У ЗМІ з'явилася інформація, що Д.Корчинський нібито виїхав до Росії. Однак сам він спростував цю інформацію. "Де я не хотів би ховатися від української в'язниці, так це в грозненській. У Росії на мене вже багато років заведено кримінальну справу", - написав він на своїй сторінці у Фейсбуці.

1 листопада на "народне віче", організоване опозицією, вийшли сотні тисяч українців. Незважаючи на заборону суду проводити акції на майдані Незалежності, Європейській площі та біля будівель центральних органів влади, люди заполонили Майдан. У ці дні мітингувальники зайняли будівлі київської мерії, Будинку профспілок, встановили намети на майдані Незалежності.

1 грудня в Києві відбулися численні сутички учасників масових акцій із правоохоронцями на вул.Банковій неподалік Адміністрації президента. В результаті дій із обох сторін постраждали десятки правоохоронців, журналістів, мітингувальників.

Представники опозиції стверджували, що кордон міліції атакували підкуплені владою провокатори, щоб спровокувати силовий варіант розгону акції. При цьому на вулиці було багато мирних учасників акції, які не брали активної участі у протистояннях, але опинилися серед постраждалих під час зачистки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА