15:22 05.12.2013

Арбузов доручив створити комісію з впровадження положень угоди про асоціацію з ЄС

2 хв читати
Арбузов доручив створити комісію з впровадження положень угоди про асоціацію з ЄС

Перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов доручив створити міжвідомчу комісію з питань впровадження торговельно-економічних та секторальних положень угоди про асоціацію між Україною та ЄС і провести її засідання.

Як повідомляє прес-служба першого віце-прем'єр-міністра в четвер, про це йдеться у відповідному дорученні до керівників відомств економічного блоку уряду.

Зокрема, С.Арбузов доручив підготувати позиційний документ щодо підготовки та імплементації парафованого проекту угоди про асоціацію. Документ має враховувати підходи ЄС до консультацій щодо умов підписання угоди та макроекономічної ситуації в Україні, прогнозів впливу тарифної лібералізації на формування дохідної частини державного бюджету.

Також документ має враховувати оцінку вартості розробки та впровадження законодавчих актів, які мають бути приведені у відповідність до законодавства ЄС, а також аналіз впливу режиму вільної торгівлі з ЄС на формування експортної номенклатури при торгівлі з державами-членами СНД та країнами Митного союзу.

Крім того, в документі має бути взято до відома залучення фінансової та технічної допомоги ЄС, міжнародних фінансових організацій і країн-донорів для імплементації угоди.

Водночас С.Арбузов доручив міністру економічного розвитку і торгівлі Ігорю Прасолову та урядовому уповноваженому з питань європейської інтеграції Валерію Пятницькому підготувати і подати пакет документів щодо проведення консультацій членів міжвідомчої групи з представниками Європейської комісії (9-10 грудня 2013 року).

У них має бути передбачено графік імплементації парафованої угоди про асоціацію, а також узгодження аспектів його імплементації, зокрема у рамках підготовки дорожньої карти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

У неділю в Україні буде тепло, подекуди можливий дощ, вночі у східних та південно-східних областях заморозки на ґрунті - Укргідрометцентр

На Донеччині на Великдень нічні богослужіння в церквах відбудуться без участі людей - обладміністрація

Кравченко закликав мешканців Київщини до дотримання комендантської години у Великодні свята та правил поведінки під час повітряної тривоги

У Кропивницькому районі пошкоджено 20 приватних будинків унаслідок ракетного удару в п'ятницю - ОВА

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві локалізовано на 2 тис. кв м, гасіння окремих осередків горіння триває - ДСНС

На Волині знайдено ще одну історичну пам'ятку часів Київської Русі - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА