11:46 23.10.2013

Виплата зарплати фінансуватиметься вчасно та в повному обсязі, обіцяє Азаров

2 хв читати
Виплата зарплати фінансуватиметься вчасно та в повному обсязі, обіцяє Азаров

Проблеми в окремих секторах української економіки впливають на виконання держбюджету, але соціальні видатки бюджету та виплата заробітної плати фінансуватимуться вчасно та в повному обсязі, запевняє прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Очевидно, що проблеми в окремих секторах економіки прямо впливають на виконання бюджету. Те, що ми поки що не досягли очікуваного відновлення зростання в реальному секторі економіки, обмежує можливості бюджету здійснювати всі заплановані видатки, але у нас є досвід вирішення таких проблем, напрацьовано механізми. Зараз усі ці механізми, всі можливості наповнення держбюджету треба виконати повною мірою", - сказав М.Азаров, відкриваючи засідання уряду в середу.

Прем'єр зазначив, що, незважаючи на це, уряд має всі можливості безперебійно фінансувати видатки соціального характеру. "За дев’ять місяців поточного року соціальні видатки із загального фонду державного бюджету профінансовано у сумі понад 213 млрд грн, що на 12% більше порівняно з відповідним періодом минулого року. Гарантовано, що так буде і далі: соціальні видатки бюджету та виплата зарплати фінансуватимуться безумовно", - додав М.Азаров.

Він висловив жаль, що були випадки затримок виплат окремим категоріям громадян, і за це влада має вибачитися перед людьми, але висновки зроблено, і надалі проблем бути не повинно.

Окрім цього, глава уряду нагадав, що Кабмін повністю розрахувався за вересень за страховими виплатами: по вагітності і пологам, щомісячним і одноразовим страховим виплатам постраждалим на виробництві та членам їхніх сімей, витратами на медичний, спеціальний догляд за інвалідами.

М.Азаров наголосив, що персональну відповідальність за здійснення своєчасно та в повному обсязі соціальних виплат несуть міністр соціальної політики Наталія Королевська та міністр фінансів Юрій Колобов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський напередодні в Києві провів зустріч із главою МЗС Великої Британії Камероном

У Херсонській області за добу під російськими обстрілами опинилися 14 населених пунктів, поранено одного жителя

ЗС України за добу ліквідували 1270 окупантів і 58 артилерійських систем противника - Генштаб

Сили оборони за добу завдали авіаударів по 11 районах скупчення військ РФ

За добу відбулося 134 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 50 атак

Війська РФ за добу здійснили три ракетних і 70 авіаударів, а також понад 100 обстрілів із РСЗВ

Окупанти за добу 349 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Туреччина підтвердила припинення всієї торгівлі з Ізраїлем через війну в Секторі Гази

На облаштування укриттів Латвії необхідно понад 98 млн євро - доповідь

3 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА