13:16 25.09.2013

Торговельні проблеми з Україною не становлять серйозних загроз російській економіці - СБ

2 хв читати
Торговельні проблеми з Україною не становлять серйозних загроз російській економіці - СБ

Проблеми у двосторонніх торговельних відносинах між РФ та Україною не становлять серйозних загроз для російської економіки, вважає Світовий банк.

"Інтеграційні зв'язки, що існували між російськими та українськими підприємствами в радянську епоху, нині значно послабшали. Видається, що Росія могла б легко замістити велику частину українського експорту, за винятком ядерних реакторів, товарами з інших країн", - йдеться в доповіді СБ, присвяченій російській економіці.

"Безпосередні наслідки для російської економіки від погіршення торговельних відносин з Україною оцінюються як дуже обмежені", - сказано в доповіді.

У середині серпня Росія приблизно на тиждень посилила митний контроль щодо українських товарів - щоб оцінити, які знадобляться зміни, якщо Україна підпише угоду про асоціацію з ЄС, нагадує СБ.

У вівторок це питання прокоментував прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв. Він заявив, що якщо буде укладено договір України з ЄС, то особливий партнерський режим для цієї країни з боку Росії закінчиться.

"Нехай продають свою продукцію до Європи, нехай спробують продати", - заявив він.

"Не потрібно ображатися і на наслідки, а вони будуть. Асоційований договір має набути чинності, згідно з положенням, ще до ратифікації. Хороші та якісні товари з Європи прийдуть на ринок України, а звідти прямуватимуть і до нас. І ми будемо використовувати всі можливості, які надаються і які ми маємо використовувати у рамках СОТ, щодо європейських та українських товарів", - наголосив Д.Медведєв.

Минулого року експорт з України до РФ становив $18 млрд - майже чверть усього українського експорту. Основними експортними товарами були чорні метали, залізничні вагони, ядерне обладнання та продовольчі товари. Експорт із РФ в Україну становив $27,2 млрд - близько 5% загального обсягу російського експорту, при цьому понад 60% припало на частку енергоносіїв, зазначає СБ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни за добу 19 разів обстріляли Донецьку область - ОВА

Рятувальники ліквідували масштабні загоряння на Сумщині після ворожого обстрілу в суботу

Помірні дощі прийдуть в Україну найближчими днями

Росіяни просунулися на північний захід від Авдіївки після відступу ЗСУ з цього району - ISW

Окупанти в суботу ввечері тричі обстріляли Очаків - ОВА

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА