09:15 13.09.2013

Марков: Фракція Партії регіонів тримається виключно на страху

2 хв читати

Політик Ігор Марков заявляє, що на народних депутатів від фракції Партії регіонів чинять тиск із метою змусити парламентарів голосувати за рішенням керівництва політсили, а позбавлення його депутатського мандата є прикладом того, що буде з іншими нардепами у разі їхньої незгоди.

"Сьогоднішнє рішення (рішення суду від 12 вересня щодо позбавлення І.Маркова депутатського мандата - ІФ) – це наслідок. Я хотів би поговорити про причини. А причина тут одна - вся фракція Партії регіонів сьогодні тримається виключно на страху: на страху позбавлення мандата, як у випадку зі мною, на страху позбавлення бізнесу, на третируванні з якихось інших питань. Сьогодні важливо було всім показати: хлопці, йдіть і тисніть кнопки, як вам скажуть. За будь-який прояв позиції жорстко каратимуть", - сказав політик в ефірі "5 каналу" в четвер ввечері.

На запитання журналіста, хто конкретно погрожує народним депутатам і чим, І.Марков сказав: "У нас регулярно відбувалися так звані збори фракції, на них були присутні віце-прем’єри і прем’єр, спікери та інші (...). Був присутній і Азаров, і Арбузов. І постійно говорилося лише про одне: що ми маємо всі виконувати волю фракції, ми маємо ходити, голосувати як нам скажуть ".

Політик також подякував народним депутатам із фракцій "Батьківщина" та "УДАР", які виступили на його підтримку.

Як повідомлялося, до Вищого адміністративного суду України з вимогою про позбавлення І.Маркова депутатського мандата звернувся екс-народний депутат Ю.Кармазін. На підтвердження своїх вимог він додав листа головного слідчого управління МВС України про фальсифікацію на виборах народних депутатів 28 жовтня 2012 року понад 6 тисяч підписів на користь І.Маркова.

Цей лист було направлено на адресу ЦВК у рамках розслідування кримінальної справи, яку відкрило Головне слідче управління МВС України за заявою Ю.Кармазіна.

12 вересня ВАСУ визнав за неможливе достовірно встановити результати виборів до Верховної Ради у 133-му окрузі (Одеська обл.), а також визнав відсутність статусу та повноважень народного депутата у І.Маркова.

Політик заявив, що має намір звернутися до Європейського суду з прав людини, щоб оскаржити рішення Вищого адміністративного суду України про позбавлення мандата народного депутата.

Лідер партії "Родіна" Ігор Марков виграв вибори в одномандатному окрузі №133 (Київський район Одеси), набравши 26,6% голосів виборців у жовтні 2012 року.

І.Марков випередив свого головного конкурента - кандидата від Партії регіонів О.Гончаренка більш ніж на 6%.

133-й округ був одним із найбільш проблемних в Одеській області. Серед інших порушень тут масово використовували ручки з чорнилом, що зникає. Співробітники міліції зафіксували використання таких ручок щонайменше на 40 дільницях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА