12:32 29.08.2013

Заборгованість ТКЕ загрожує зривом підготовки до опалювального періоду та виконання домовленостей із "Газпромом" - "Нафтогаз"

2 хв читати
Заборгованість ТКЕ загрожує зривом підготовки до опалювального періоду та виконання домовленостей із "Газпромом" - "Нафтогаз"

Заборгованість підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) загрожує зривом підготовки до опалювального періоду та виконання домовленостей із ВАТ "Газпром", повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України" в четвер.

У "Нафтогазі" зазначають, що компанія вживає всіх можливих заходів для надійного та безперебійного забезпечення газом усіх категорій споживачів у період проведення опалювального сезону 2013-2014 рр.

Для планового проходження осінньо-зимового опалювального періоду керівництво держхолдингу в Москві провело переговори з керівництвом "Газпрому" щодо закачування відповідних обсягів природного газу в українські ПСГ.

Водночас реалізація запланованих компанією заходів, зокрема оплата відповідних обсягів російського газу для закачування в сховища, перебуває під загрозою у зв'язку зі зростанням заборгованості підприємств ТКЕ, яка на сьогодні становить 17,5 млрд грн.

Найгірші показники заборгованості за спожитий природний газ мають Дніпропетровська (борг - 2,5 млрд грн), Донецька (2,7 млрд грн), Харківська (2,2 млрд грн) області та Київ (2,2 млрд грн).

При цьому, згідно із затвердженим Кабінетом Міністрів балансом надходження та розподілу природного газу в Україні на 2013 рік, граничний обсяг природного газу для теплогенерувальних підприємств і ТЕЦ на виробництво теплової енергії для потреб населення, релігійних організацій і творчих спілок становить 6,3 млрд куб. м.

Однак протягом семи місяців 2013 року підприємства ТКЕ уже фактично спожили 4,7 млрд куб. м природного газу. Якщо підприємства теплоенергетики не дотримуватимуться прогнозного балансу і не знизять споживання газу, то наявні ресурси газу буде вичерпано вже в листопаді поточного року, що ставить під загрозу стабільне проходження опалювального сезону 2013-2014 рр.

"Компанія звертається до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, представників регіональної виконавчої влади, керівників підприємств теплоенергетики з вимогою вжити всіх можливих заходів щодо погашення наявної заборгованості до початку опалювального періоду 2013-2014 років", - зазначено в прес-релізі.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель і Макрон закликають Ізраїль відмовитися від операції в Рафаху

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА